Društvo

N1: Đukanović i članovi porodice nijesu na Forbsovoj listi

Portal N1 Info objavio je 12. januara tekst o najbogatijim osobama u Bosni i Hercegovini i regiji. Članak je priređen na osnovu informacija iz više izvora, ali je, pri tome, magazin Forbs pogrešno naveden kao izvor, navodi se u saopštenju ovog portala.
 N1: Đukanović i članovi porodice nijesu na Forbsovoj listi
Portal AnalitikaIzvor

Forbs je nedavno objavio listu najbogatijih ljudi za 2016. godinu, što je bio povod za tekst o najbogatijim osobama iz BiH i regije.

U tekstu portala N1Info, a kojeg su prenijeli brojni regionalni mediji, Forbes je pogrešno naveden kao izvor informacije u vezi sa bogatstvom porodice bivšeg premijera Crne Gore Mile Đukanovića.

"Milo Đukanović, ni bilo koji član njegove porodice, nisu na listi Forbsa, niti je ugledni magazin pisao o bogatstvu koje posjeduju. Izvor informacije u tekstu portala N1Info nije Forbs već konzorcijum novinara ICIJ. Uredništvo portala N1Info, izvinjava se zbog nepotpunog i nepreciznog navođenja svih izvora u prethodno objavljenom tekstu i eventualnih nesporazuma nastalih zbog pogrešnog referiranja na magazin Forbs" navodi se u saopštenju portala N1.

Portal Analitika