Zanimljivosti

Redizajniran Ford Mustang / FOTO

Nakon samo dvije i po godine koliko je novi Mustang u prodaji, Ford je odlučio da osvježi ovaj legendarni model.
Redizajniran Ford Mustang / FOTO
Portal AnalitikaIzvor

S obzirom da stilske intervencije nijesu smjele da ugroze njegov prepoznatljivi vizuelni identitet, promjene na Mustangu su minimalne, iako obuhvataju više elemenata na spoljašnjosti automobila. 

Pažljivijim poređenjem sa prethodnikom, može se zapaziti da redizajnirana verzija ima preoblikovane farove, novi prednji branik i restilizovanu masku hladnjaka, koja je sada nešto šira. Osim toga, redizajnirana je i hauba Mustanga, koja je, kako kažu u Fordu, sada spuštena za 20 mm u poređenju sa prethodnom verzijom.

ford2

Pozadi, restilizacija je diskretnija i uključuje stop svjetla i difuzor na donjem dijelu branika, dok je GT verzija dobila novi, veći spojler. Promjene su se dogodile i u motorizaciji, pa je tako Ford izbacio iz ponude verziju sa 3.7 litarskim V6 agregatom, koja se slabo prodavala.

Fokus je sada na preostalim varijantama motora, 2.3 litarskoj EcoBoost jedinici i 5.0 V8 pogonskom sistemu, koji se sada opciono može naručiti u kombinaciji sa novim desetobrzinskim automatikom. Što se tiče manuelnog mjenjača, on je takođe unaprijeđen. 

ford3

Ford je ujedno ubrizgao dodatnu snagu u V8 agergat, ali nije otkrio sa koliko konjskih snaga će ovaj motor ubuduće raspolagati (u još uvijek aktuelnom Mustangu, 5.0 V8 proizvodi 427 ks). 

Kada je riječ o EcoBoost jedinici, ona će razvijati nešto veći obrtni moment nego do sada.ford4

Restilizovana je i unutrašnjost automobila, tako da je kupcima na raspolaganju opciona 12 inčna digitalna instrument tabla umjesto klasičnih instrumenata sa kazaljkama. 

U ponudi su tri grafička prikaza - normal, sport i track, pri čemu se na displeju simulira izgled klasičnih analognih instrumenata. 

ford5

Redizajnirani Ford Mustang na sjevernoameričko tržište stiže na jesen, nakon čega se očekuje i u evropskim prodajnim salonima.

Izvor i foto: B92

Portal Analitika