Crna hronika

Procesuiran Podgoričanin: Vozio automobil brzinom 186 km/h

Službenici saobraćajne policije Uprave policije MUP-a su 15. 01. 2017. godine registrovali teški saobraćajni prekršaj počinjen od strane mladog vozača I.V. (18) iz Podgorice kojem je tom prilikom oduzeta vozačka dozvola i koji je nakon toga procesuiran, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Procesuiran Podgoričanin: Vozio automobil brzinom 186 km/h
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici saobraćajne policije su registrovali teški saobraćajni prekršaj i procesuirali I.V. (18) iz Podgorice koji se, upravljajući pmv marke “Peugot” podgoričkih registarskih oznaka, kretao brzinom od 186 km/h u nenaseljenom mjestu Goričani na području Podgorice, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Vozač je isključen iz saobraćaja, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola, a protiv istog  je podnesena prekršajna prijava nadležnom Sudu za prekršaje.

Inače službenici saobraćajne policije su od početka 2017. godine registrovali još osam ovakvih prekršaja. Svih osam vozača su prekoračila dozvoljenu brzinu kretanja za mnogo više kilometara na čas nego što iznosi propisana dozvoljena brzina. Oni su se, upravljajući putničkim motornim vozilima, kretali brzinom od 170 do 195 km/h. Svima je privremeno oduzeta vozačka dozvola i protiv njih su nadležnim sudovima za prekršaje podnijete prekršajne prijave.

Sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica ukazuju na to da je ljudski faktor dominantan kao uzročnik većine saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Saobraćajna policija će, podsjećamo, nastaviti sa preduzimanjem svih neophodnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti drumskog saobraćaja.

Portal Analitika