Crna hronika

Tuzi: U selu Drume zaplijenjeno 120 kilograma skanka

Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije Centar, Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su u selu Drume zaplijenili oko 120 kilograma skanka koji je bio sakriven u vozilu albanskih registarskih oznaka. Službenici Odsjeka za borbu protiv droge, koji su preuzeli skank i vozilo radi daljeg postupanja, posjeduju operativna saznanja o licu koje je prethodno, kako se sumnja, upravljalo vozilom i rade na pronalasku tog lica kao i na rasvjetljavanju događaja.
Tuzi: U selu Drume zaplijenjeno 120 kilograma skanka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici OGB Tuzi su, preduzimajući redovne aktivnosti, u selu Drume, u vozilu „VWGolf V“, albanskih registarskih oznaka, kojim je prethodno, kako se sumnja, upravljalo lice o kojem policija ima operativna saznanja, pronašli dva platnena džaka sa 50 pvc pakovanja i tri veće torbe sa materijom u rasutom stanju.

Džakovi su se nalazili u gepeku, a torbe na zadnjem sjedištu vozila. Ukupna količine u pakovanjima i rasutom stanju je oko 120 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank.

Sumnja se da je droga prokrijumčarena iz Albanije u našu zemlju, u namjeri da se tranzituje preko Crne Gore radi prodaje u drugim državama.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika