Politika

Demokrate: U Herceg Novom vlada neznanje i partijski interes

''Najnovije presude Upravnog suda kojima se poništava razrješenje jednog i izbor drugog predsjednika opštine još jednom dokazuju ono što su Demokrate od samog početka isticale, da u kadrovima vladajuće koalicije u Herceg Novom vlada isključivo partijski interes i neznanje, posebno u Skupštini opštine'', navodi se u saopštenju OO Demokratske Crne Gore.
Demokrate: U Herceg Novom vlada neznanje i partijski interes
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode neshvatljivo je da u dva navrata za poptpuno istu stvar padaju odluke Skupštine opštine Herceg Novi pred Upravnim sudom, a da za to niko ne snosi odgovornost, a posebno predsjednik Skupštine opštine koga su, kako navode, i u ranijim obraćanjima pozivali da podnese ostavku za propuste. 

''Međutim, kadrovima DPS-a u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti je prethodna odluka suda bila samo proceduralna greška, koju će samo formalno ispraviti, a evo svi vidimo kako su je ispravili, da se ponavlja potpuno ista situacija kao i prije skoro godinu dana. S tim što im je sada ova odluka veoma ozbiljna, vjerovatno iz razloga napuštanja dosadašnjeg koalicionog partnera, pa sada više nemaju motiv da ponovo ispravljaju po njima proceduralnu grešku. Sada bi oni najradije prihvatili da, ukoliko pristane ponovo na osnovu ove odluke, vrate gospodina Gojkovića na čelo Opštine, i tako pokažu dodatnu neozbiljnost, pritom zanemarujući bilo kakve principe, a sve po cijenu opstanka na vlasti'', ističe se u saopštenju.

Oni dalje ističu da su svjesni da će lokalni DPS do samog kraja pokušati da izbjegne raspisivanje novih izbora. 

''Svjesni su da više prevarom ne mogu doći na vlast u Herceg Novom, a na to ih opominje i rezultat sa parlamentarnih izbora održanih prije tri mjeseca na kojima je opozicija osvoila 10000 glasova, a oni nešto manje od 6000 glasova. Ta činjenica,  kao i rezultat njihovog rada za poslednje dvije godine u kome su doveli grad u VD stanje i zaposlili više od 100 novih radnika dovoljno govori o njihovim stvarnim namjerama, koje su suštinski bile vezane isključivo za sopstveni i partijski interes, a samo formalno za interes grada. Jer da su kojim slučajem radili u interesu grada mogli su za dvije godine učešća u vlasti riješiti makar agoniju vezanu za Vektra Boku, spriječiti stečaj u brodogradilištu Bijela i zaustavili propadanje bolnice Meljine, koji su dovedeni u tu situaciju isključivo zahvaljujući njihovom partijskom rukovodstvu iz Podgorice'', navodi se u saopštenju.

Demokratska Crna Gora istuče da jsu Herceg Novom prijeko potrebni novi izbori.

''Jer je to jedini način da se izađe iz ovakve situacije u koju smo dovedeni zaslugom vladajuće koalicije i pozivamo sve istinske opozicione subjekte da podrže skraćenje mandata Skupštine, kako bi građanima omogućili da izaberu novu vlast u kojoj DPS i njegovi sateliti ne bi imali priliku da više učestvuju'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika