NATO

Kentera: Nema razloga za brigu, stvar je tehničke prirode

Predsjednik Atlantskog savjeta Crne Gore Savo Kentera, kazao je da ne postoji razlog za brigu zbog odluke američkog Senata da juče ne glasa o Protokolu o pristupanju Crne Gore NATO-u.
Kentera: Nema razloga za brigu, stvar je tehničke prirode
Portal AnalitikaIzvor

„Nema nikakvog razloga za brigu jer je u pitanju stvar tehničke prirode“, rekao je kratko Kentera za naš portal i poručio da „niko ne može i ne smije da utiče na ishod glasanja o Protokolu“.

Senat je, da podsjetimo, počeo sinoć zasjedanje na čijem dnevnom redu je i potvrđivanje Protokola o pristupanju naše zemlje NATO-u, ali još nije izvjesno kada će se senatori izjasniti o tom dokumentu za čiju ratifikaciju je potrebno da glasa dvije trećine od 100 senatora.

Analitičari procjenjuju da bi ratifikacija mogla da se desi do kraja sedmice. Republikanci su zahtijevali da se sljedeća sjednica Senata održi u petak, nakon inauguracije novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trampa.

Iako postoji pritisak da se ratifikacija završi do kraja sedmice, pitanje je kada će lider republikanske većine u Senatu Mič Mekonel da stavi taj dokument  na izjašnjavanje i na koji način - da li će to biti jednoglasnim pristankom ili glasanjem - kazao je Pobjedi neimenovani izvor iz Vašingtona.

Spoljnopolitički odbor novog saziva američkog Senata prošle sedmice je jednoglasno odobrio ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.

Foto: 2bs.me

Portal Analitika