Politika

Knežević i Šahmanović kod Kadirova da mu zahvale zbog lobiranja

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević i gradonačelnik Plava iz Bošnjačke stranke Orhan Šahmanović sastaće se sa predsjednikom Čečenke Republike Ramzanom Kadirovom 22. i 23. januara, između ostalog i da mu zahvale zbog lobiranja da Bošnjačka stranka napravi koaliciju sa opozicijom, saznaje Pobjeda.
Knežević i Šahmanović kod Kadirova da mu zahvale zbog lobiranja
Portal AnalitikaIzvor

Poziv

Kadirov je poziv uputio Kneževiću koji je vođa delegacije, dok će Šahmanović biti dio zajedničke delegacije DF-a i dijela Bošnjačke stranke.

Pobjeda je krajem prošle godine objavila, pozivajući se na diplomatske izvore, da se Kadirov, koji je izuzetno blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, tokom razgovora sa Fejzićem interesovao za mogućnost da Bošnjačka stranka napravi otklon od Demokratske partije socijalista i podrži opoziciju, uključujući i postizborni savez sa proruski orjentisanim Demokratskim frontom. Lobiranje Kadirova bilo je neuspješno imajući u vidu da je Bošnjačka stranka i pored snažnog protivljenja Šahmanovića napravila koaliciju sa DPS-om.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević u izjavi za Pobjedu tvrdi da je posjeta motivisana ,,prilivom direktnih stranih investicija u Crnoj Gori“.

Investicije

- Zvanična posjeta crnogorske delegacije Republici Čečeniji predstavlja pravu priliku za poboljšanje odnosa između Crne Gore i Rusije, ali istovremeno otvara brojne mogućnosti za priliv direktnih investicija u Crnu Goru, a posebno njen sjeverni dio. Kao vođa delegacije planiram prezentovati privredne potencijale naše drzave i našim domaćinima predložiti konkretne modalitete saradnje od kojih najveću korist mogu imati građani Crne Gore - rekao je Knežević.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika