Društvo

Vukadinović: Borićemo se za osnovne postulate novinarstva

Vršiteljka dužnosti generalne direktorice Radio-Televizije Crne Gore Andrijana Kadija imenovala je juče za v.d. direktoricu Televizije te kuće Oliveru Vukadinović, nakon što je smijenila Božidara Šundića sa te funkcije.
Vukadinović: Borićemo se za osnovne postulate novinarstva
Portal AnalitikaIzvor

Vukadinović, koja je do juče bila urednica Satelitskog programa RTCG, za Pobjedu je kazala da zahvaljuje Kadiji na ukazanom povjerenju i na tome što Kadija smatra da ona može da doprinese unapređenju procesa rada u Televiziji, posebno u dijelu koji se odnosi na „profesionalniji rad u informativnom programu“.

 - Težnja je da se borimo za ono što su osnovni postulati novinarstva, da dajemo što profesionalniju informaciju i da one ne budu jednostrane. Podsticaću novinare da pitaju i propituju sagovornike, da informacija uvijek bude zanimljiva, ali da u svemu poštuju dignitet ličnosti i javnost Crne Gore u čijem interesu i saznajemo informacije- kazala je Vukadinović.

Ona je navela da je u toj medijskoj kući dovoljno dugo, da zna koliko vrijednih ljudi u njoj radi.

- Znam da će oni raditi svoj posao, što se budemo više trudili, bićemo i više gledani, a sve u službi građana - rekla je Vukadinović.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika