Region

Aktivisti Inicijative mladih pretučeni zbog Veselina Šljivančanina

Aktivisti Inicijative mladih koji su večeras u znak protesta u Beškoj prisustvovali tribini u organizaciji lokalnog odbora Srpske napredne stranke, a na kojoj je govorio haški osuđenik pukovnik Veselin Šljivančanin, povrijeđeni su kada ih je napala grupa prisutnih, prenosi Blic.
Aktivisti Inicijative mladih pretučeni zbog Veselina Šljivančanina
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima direktorke inicijative Anite Mitić, devetoro aktivista došlo je na tribinu i ponijelo transparent na kome je pisalo „Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama“.

- Kada je Šljivančanin počeo da govori, mi smo izvadili pištaljke, ali nismo pravili nikakav incident. Onda su na nas nasrnuli prisutni i obezbjeđenje koji su nas tukli rukama i nogama - kazala je ona za beogradski list i dodaje da se tuča nastavila ispred Doma kulture u Beškoj, gdje je održana tirbina.

- Svi smo povrijeđeni, nas devetoro, a dvoje je u Hitnoj pomoći. Nastavili su da nas tuku napolju i htjeli da nas linčuju. Pobjegli smo u kola koja su nastavili da udaraju - priča ona.

Kako kaže, trenutno su u policiji koja ih čuva i koja je reagovala nakon incidenta.

Veselin Šljivančanin govorio je na tribini koju je organizovao Optinski odbor SNS u Inđiji, odnosno mjesni odbor u Beškoj.

Izvor: Blic

Portal Analitika