Turizam

Rajaner ukinuo popularnu liniju, avioni bili popunjeni 95 odsto

Irska niskotarfina kompanija Rajaner (Ryanair) odustala je od letova na relaciji Osijek – London, saopšteno je iz uprave aerodroma tog hrvatskog grada.
Rajaner ukinuo popularnu liniju, avioni bili popunjeni 95 odsto
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi Jutarnji list, pune tri godine to je bila izuzetno popularna linija koja je funkcionirala dva puta sedmično u ljetnoj sezoni. Popunjenost aviona bila je 95 odsto, za 13 odsto više od prosječne popunjenosti aviona ove kompanije.

Uprava Aerodroma Osijek još nije dobila zvanični dopis od Ryanair-a, ali su obavještenje na privatne adrese dobili putnici koji su proteklih mjeseci rezervisali karte za novu sezonu koja je trebalo da startuje 27. marta. Oni su obaviješteni da Ryanair odustaje od linije Osijek – London, ne navodeći razloge za to.

Jutarnji piše kako se pretpostavlja da je razlog tome činjenica da je 2016. godine završeno trogodišnje subvencioniranje ovog leta od strane Turističke zajednice, te da je aerodrom u Osijeku ugovorio nove letove sa drugim niskobudžetnim kompanijama – Wizzair i Eurowings.

Podsjećamo, ova avio-kompanija od ljetnjeg reda letjenja uvodi novu liniju iz Podgorice - nakon Londona, Brisela i Berlina, uključen je i Stokholm. Ova, 2017. godina ujedno je treća u Crnoj Gori, te obaveza subvencioniranja Ryanair-u od naredne godine neće biti, što je ranije potvrdio i direktor Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

Izvor: Jutarnji list

Portal Analitika