Društvo

Stari aerodrom: Okončana agonija, uspavan teško povrijeđeni konj (Foto)

Teško povrijeđeni konj, koji se pola dana se nalazio na ulici na Starom aerodromu, morao je da bude uspavan, prenosi TVCG.
Stari aerodrom: Okončana agonija, uspavan teško povrijeđeni konj (Foto)
Portal AnalitikaIzvor

Prema informacijama sa Fejsbuk (Facebook) stranice Podgorički vremeplov, ljudi su pokušavali da mu pomognu, jer nije bilo poznato ko je od nadležnih službi zadužen da zbrine ovu životinju.

Konj je bio teškom stanju, sa prelomom prednje desne noge, i ležao je na ulici u blizini kampa Fudbalskog saveza Crne Gore.

Veterinar iz Veterinarske ordinacije „Animavet“ kazao je da je životinja pred uginućem, tako da je jedino rješenje bilo da se uspava na human način.

1701konj2

Građani, koji su se okupili da pomognu konju, zvali su gradske službe i nakon tri sata došla je Komunalna policija, koja, kako su kazali, „nije nadležna za taj problem“.

- Zatekli smo konja oko 16 sati. On je već ležao na ulici. Zvali smo nekoliko brojeva - Komunalnu policiju, veterinarsku inspekciju. Oni su nas sve upućivali jedni na druge zbog nadležnosti. Niko se nije odazvao, da bi poslije sat vremena došla komunalna policija - rekao je Marko Vukčević koji se zatekao tu.

Komunalno preduzeće je uspavanog konja odnijelo na deponiju.

Foto: Facebook/Podgorički vremeplov

1701konj
Portal Analitika