Društvo

Prikupljeno dovoljno sredstava za liječenje Anđele

Porodica Anđele Petrović obratila se javnosti pismom u kome obavještava da se prekida humanitarna akcija za Anđelu vjerujući - shodno terenutnom stanju - da je prikupljeno dovoljno sredstava za cijelokupan bolnički tretman, prenosi Skala radio.
Prikupljeno dovoljno sredstava za liječenje Anđele
Portal AnalitikaIzvor

- Vremena za čekanje nije bilo, jer ova opaka bolest napreduje brzo, što su potvrdili naknadni nalazi. Metastaze su pronađene u gornjem desnom plućnom krilu i bez terapije koju sada Anđela prima, nada bi bila minimalna. Zbog gore navedenog, zahvaljujemo se ljudima koji su prepoznali hitnost i ozbiljnost situacije, te su nam svojim pozajmicama i donacijama omogućili hitan prijem i cijelokupni planirani tretman prema planu liječenja koji je izdala ustanova u kojoj se Anđela liječi - navodi se u pismu.

Roditelji su precizirali da se Anđela sada sprema za drugu turu hemoterapija.

- Pored pratećih pojava, kao što su gubitak kose i lošije opšte stanje, njena volja za izliječenjem je ogromna. Očekivani period liječenja trajao bi godinu dana, ukoliko sve bude išlo željenim tokom. Hvala svima koji su učestvovali u akciji prikupljanja pomoći. Nemamo riječi da izrazimo koliko smo dirnuti reakcijom dobrih i humanih ljudi u ovako teškim momentima - dodaje se u pismu.

Roditelji se još zahvaljuju na pomoći Njemačkom udruženju za borbu protiv kancera koji su omogućili smještaj i boravak po najpovoljnijim uslovima u njihovoj Plavoj kući, koja se nalazi u blizini bolnice, a udruženje je namjenilo pacijentima i njihovim roditeljima.

Izvor: Skala radio

Portal Analitika