Crna hronika

Uhapšen Baranin zbog ilegalnog posjedovanja pištolja

Baranin, A.P.(36) je sinoć uhapšen, zbog ilegalnog posjedovanja pištolja. On je prethodno, prilikom kontrole, iz vozila kojim je upravljao odbacio pištolj sa obrisanim fabričkim brojem, okvirom i mecima, a koji je imao u ilegalnom posjedu, saopšteno je iz Uprave policije.
Uhapšen Baranin zbog ilegalnog posjedovanja pištolja
Portal AnalitikaIzvor

„Interventna grupa CB Bar je sinoć, 16.01.2017. godine oko 22,10 časova, vršeći operativan rad i kontrolu učesnika u saobraćaju, u naselju Bjeliši primijetila vozilo marke „Audi A2“, ulcinjskih registarskih oznaka, koje se naglo zaustavilo i nastavilo kretanje u rikverc u pravcu nadvožnjaka, pri čemu je lice koje je upravljalo vozilom iz vozila odbacilo predmet, crne boje, za koji se posumnjalo a kasnije i potvrdilo da se radi o pištolju“, saopšteno je.

Policijski službenici Interventne grupe sustigli su predmetno vozilo i utvrdili da njime upravlja A.P.

Izvršen je pregled lica i vozila kojom prilikom je utvrđeno da ovo lice, A.P, na sebi ima pancir. Takođe, izvršen je pregled terena, u cilju pronalaska odbačenog predmeta, kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje u ilegalnom posjedu ovog lica – pištolj marke „Crvena Zastava M57”, cal. 7,62 mm, izbrušenog fabričkog broja, sa okvirom u kojem su se nalazila četiri metka istog kalibra.

Ekipa za uviđaje CB Bar je predmetno oružje izuzela sa lica mjesta, a od A.P. je oduzet pancir.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se izjasnio da se u radnjama A.P. stiču bitni elementi bića krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

A.P. je lišen slobode. On je, uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, priveden nadležnom tužiocu koji mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Baru.

Predmetni pištolj, kao i ostali predmeti, će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika