Društvo

Maturanti iz zemlje i regiona na Školi preduzetništva na UDG

Sedma „Škola preduzetništva i inovacija za mlade“ je počela danas na Univerzitetu Donja Gorica i trajaće od 17-20. januara 2017. godine. Vizija Škole je da probudi kritički duh u srednjoškolcima, ukaže im na svijet preduzetništva, odnosno da su ideje najvrijednija imovina koju mogu posjedovati. Škola se održava posljednje nedelje zimskog školskog raspusta i predstavlja poklon prve generacije diplomiranih studenata Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis, Univerzitetu Donja Gorica.
Maturanti iz zemlje i regiona na Školi preduzetništva na UDG
Portal AnalitikaIzvor

Tokom promotivne kampanje, više od 50 volontera Studentskog Biznis Centra, Univerziteta Donja Gorica, obišlo je sve srednje škole širom Crne Gore. Na adresu Univerziteta je stiglo preko 1.000 prijava za Školu, gdje je nakon nekoliko krugova selekcije, 245 srednjoškolaca, koji će dobiti priliku da pohađaju Školu, odabrano. Ovogodišnja Škola je regionalnog karaktera, pa pored crnogorskih maturanata, Školu će pohađati i najbolji maturanati iz Srbije, kao iz Albanije.

Škola preduzetništva i inovacija svake godine okuplja predavače iz brojnih oblasti među kojima se ističu preduzetništvo, inovacije, nauka, ekonomija, sport, dizajn, tehnologije, kreativnost, menadžment, kultura, umjetnost, komunikacija, ideje i biznis, pa će se među predavačima ove godine naći, Dragan Adžić, rukometni trener, prof. dr Nenad Vujadinović, komunikolog, prof. dr Milorad Katnić, predsjednik borda Societe Generale Montenegro, Tiho Vujović, umjetnik, Darko Radičanin, Junior Achievement Serbia i dr. Pored predavanja, maturanti će imati prilike da čuju nešto više o tome kako postati preduzetnik, koje se prakse nude u inostranstvu, slušaće priče uspješnih start up-ova studenata, te će proći i interaktivne team building sesije.

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Studentskog Biznis Centra UDG sa Junior Achievement Serbia, organizatorom regionalnog takmičenja “Poslovni izazov Zapadnog Balkana”, Škola će omogućiti maturantima da se kroz trodnevno takmičenje oprobaju i u rješavanju poslovnog izazova. Žiri će sačinjavati komisija sastavljena od profesora UDG, preduzetnika, i partnera iz Srbije, dok će biznis mentori biti koordinatori Studentskog Biznis Centra. Najuspješnijih 20 će dobiti priliku da u aprilu učestvuje na “Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana” koji će ove godine biti organizovan u Beogradu. Time će biti dio timova sačinjenih od 80 najboljih maturanata regiona iz 4 susjedne zemlje: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore.

Portal Analitika