Politika

Medojević pozvan na inauguraciju Trampa

Drugog dana godišnjeg sastanka Komiteta za spoljne poslove i Izvršnog Komiteta Međunarodne demokratske unije IDU, lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević susreo se sa g-dinom Chrisom Fussnerom, predstavnikom RNC (Nacionalnog Komiteta Republikanske stranke) Sjedinjenih Američkih Država.
Medojević pozvan na inauguraciju  Trampa
Portal AnalitikaIzvor

Medojević je čestitao briljantnu pobjedu kandidata Republikanaca  Donalda Trampa na predsjednickim izborima u SAD i iskazao snažna očekivanja svih prodemokratskih struktura u Crnoj Gori da će nova administracija SAD promijeniti dosadašnju politiku ignorisanja ozbiljnih demokratskih deficita i tolerisanja antidemokratskih i autoritarnih politika i praksi korumpiranog režima u Crnoj Gori, kao i žrtvovanja vrijednosti demokratije zbog geostrateških interesa. 

"Normalizacija odnosa SAD i Rusije, koju najavljuje predsjednik Tramp bi znacajno relaksirala stanje u Crnoj Gori, ali i cijelom regionu, koji bi  konačno mogao da se posveti ubrzanim ekonomskim institucionalnim reformama, u cilju pokretanja razvoja i suočavanja sa siromaštvom, nezaposlenošću i korupcijom i političkim uticajem organizovanog kriminala , kao najvažnijim strukturnim problemima . " istakao je Medojević.

G-din Fussner se zahvalio  Medojeviću na javnoj podršci kandidatu Republikanaca Donaldu Trampu, kad je malo ko i u Republikanskoj partiji vjerovao u njegovu pobjedu i iskazao interes za intenziviranjem bilateralne saradnje sa Pokretom za promjene, kao i jos snažniju saradnju kroz IDU. 

G-din Fussner je uručio poziv RNC-a Medojeviću za učešće na inauguraciji predsjednika SAD, kao i pratećim dešavanjima od 19.01 do 22.01.

Medojević se zahvalio Fussneru i RNC  na pozivu za inauguraciju i polaganje zakletve predsjednika SAD, jednom od najvažnijih političkih događaja u novijoj istoriji koji ce imati pozitivne efekte na mir i stabilnost u svijetu.

Predsjednik PzP-a i član predsjednistva DF-a,  Nebojša Medojević će prisustvovati inauguraciji predsjednika Trampa, kao i na pratećim dešavanjima u organizaciji RNC, od 19.01- 22.01.2017.godine. 

Portal Analitika