Protokol

Vujanović poziva Arape da investiraju u Crnu Goru

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović sastao se danas u Dubaiu sa predsjednikom Vlade UAE i vladarom Dubaia šeikom Muhamedom bin Rašid al Maktumom.
Vujanović poziva Arape da investiraju u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, predsjednik je istakao da su odnosi dvije države vrlo sadržajni, naglašavajući da je do sada najviše afirmisana naša saradnja u oblasti turizma i poljoprivrede.

-Ocijenio je da je Porto Montenegro, kao elitna marina na Jadranu i Mediteranu, i izuzetno vrijedan turistički kompleks, najbolji promoter značaja turizma u Crnoj Gori i šansa za podsticaj daljeg interesovanja za ulaganje u ovu oblast iz UAE. Za to je svakako od posebnog značaja uspostavljanje avio linije između Crne Gore i UAE koje se očekuje tokom proljeća ove godine. Naglasio je potrebu daljeg unapređenja saradnje u oblasti poljoprivrede iskazujući poštovanje za značajnu kreditnu podršku njenom razvoju u Crnoj Gori, čime se stvaraju uslovi povećanja poljoprivredne proizvodnje, prerade i izvoza. Posebno je naglasio mogućnost investiranja na sjeveru Crne Gore upoznajući svog sagovornika i prisutne ministre sa resursima tog dijela Crne Gore kao i atraktivnim zimskim centrima koji  su zahvalni za investiranje- saopšteno je sa sastanka.

Predsjednik Vlade UAE  se saglasio da je, u relativno kratkom periodu, ostvarena veoma intenzivna saradnja koja se može dalje unapređivati za šta postoji interes dvije države.

-Konstatovao je da je neophodno snažnije promovisanje potencijala saradnje i intezivniji kontakti državnih organa, privrednih komora i udruženja kako bi se iskoristile sve mogućnosti saradnje. Istakao je da se Dubai intezivno priprema za EXPO 2020 godine i da je uvjeren da će Crna Gora na njemu na najbolji način promovisati svoja dostignuća i potencijale. Na ovom sastanku, kao i na svim prethodnim, učestvovao je ambasador Crne Gore u UAE Darko Uskoković- zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika