Košarka

PAJOVIĆ: Dobijena tri naredna meča garantuju visok plasman

Pripremamo se za naredne, izuzetno važne mečeve - Mornar, Partizan, Cibona...Ukoliko bi ostvarili sve tri pobjede u naredna tri meča, onda bi mogli da računamo na visok plasman. Biće sigurno teško, ali daćemo svoj maksimum da nastavimo u ovom ritmu. U svakoj utakmici idemo na pobjedu. U nedjelju nas očekuje republički derbi sa Mornarom. Mislim da ćemo ga spremno dočekati i pokušati u Baru da nastavimo pobjedički niz, kazao je u razgovoru za Portal Analitika sportski direktor „plavih“, Gavrilo Pajović.
PAJOVIĆ: Dobijena tri naredna meča garantuju visok plasman
Portal AnalitikaIzvor

On dodaje da se igra tima iz Njegoševog parka u odbrani stabilizovala u posljednja dva meča.

- Vezali smo tri pobjede. Stabilnija je igra u posljednja dva meča, posebno u fazi odbrane, 67 smo primili protiv Krke, 60 protiv Igokee, ali ima još tu prostora za određeni napredak. Sigurno da poslije nekih poraza, posebno onog protiv Zadra, ove tri vezane pobjede nam dobro dođu, posebno na planu samopouzdanja - istakao je Pajović.

On napominje da je sezona duga u ABA ligi i da će još biti iznenađenja. 

- I Partizan je imao neplanirane poraze, kao što je i Cedevita, kao što smo ih i mi imali, a isto tako i neplanirane pobjede, ima još dosta da se igra ... biće još „neplaniranih“ i pobjeda i poraza, na to dosta utiču i povrede, dug je ritam. Ekipe koje su igrale na dva fronta, kao mi, i ove iz FIBA koje igraju još, sigurno će to dosta uticati u nastavku prvenstva, tako da samo treba da kvalitetno treniramo, radimo, da se pripremamo i da što bolje odigramo predstojeće mečeve - kazao je Pajović.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten igrača, Pajović navodi da su svi igrači dobro i da treniraju maksimalno.

- Savović je igrao protiv Igokee pod infuzijama i temperaturom. Za sad je sve dobro i svi treniraju maksimalno - istakao je Pajović.

Po pitanju dovođenja novog centra u tabor „plavih“, sportski direktor Budućnost Volija kaže da nema nikakvih novosti.

- Nema novosti u vezi dovođenja novog igrača na poziciji centra. Imamo još par dana za dovođenje pojačanja. Ukoliko ne dovedemo nekoga, baš, da bude pojačanje, onda ćemo sa postojećim igračkim kadrom odigrati do kraja ABA lige - ocijenio je Pajović.

On je dodao da raduju izdanja centra Ovena Klasena u posljednja dva meča.

- Unazad dva meča Klasen igra kvalitetnu košarku na poziciji „pet“. Dobili smo čvrstinu u reketu, iako nema baš visinu za tu poziciju, ali pokazuje da će biti pojačanje za nas u narednom periodu - kazao je Pajović.

Igrači Budućnost Volija su tokom ove sezone kuburili sa formom, kako zbog povreda, tako i zbog zdravstvenih problema. Pajović napominje da je podgorički tim oduvijek krasila timska igra i dodaje da je klub uvijek postizao dobre rezultate - kada je kolektiv bio na prvom mjestu.

- Nikad ne ističem pojedinca. Budućnost je vazda krasila kolektivna igra i kad je kolektiv bio na prvom mjestu mi smo postizali dobre rezultate. Sad, je li neko u boljoj, ili slabijoj formi, sve je to od utakmice do utakmice. Ne bih nikoga posebno izdvajao. Svi su u obavezi da igraju dobro. Naiđe period, duga je sezona, ima i padova dosta, ali i pored bolje ili slabije igre pojedinaca, u obavezi smo svi da se borimo i da ne zaboravimo da je prije par kola bilo nešto što nije bilo dobro, a sad se to popravilo. Podigli smo se, kao ekipa, u mečevima sa Krkom i Igokeom, i samo treba u tom ritmu da nastavimo. Ko će se izdvojiti od pojedinaca, to je manje bitno, važno je da Budućnost pobjeđuje i da svake subote ili nedjelje neko drugi od igrača bude taj koji će biti najbolji. Zato kažem, kolektiv treba da je na prvom mjestu. Jer, kad je Budućnost to krasilo, postizala je odlične rezultate - zaključio je Pajović.

A. P.

Portal Analitika