Region

Užas u Nišu: Seksualno napastvovao ćerkicu (4), a onda se branio na sramotan način

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je juče presudu Višeg suda kojom je Gradimir V. (58) osuđen na 10 godina zatvora jer je u dva navrata tokom 2014. napastvovao svoju u to vrijeme četvorogodišnju ćerkicu.
Užas u Nišu: Seksualno napastvovao ćerkicu (4), a onda se branio na sramotan način
Portal AnalitikaIzvor

On je proglašen krivim za produženo krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, a presuda je sada postala konačna, odnosno prvosnažna nakon odluke Apelacionog suda da odbije njegovu žalbu, ali i žalbu Višeg tužilaštva u Nišu koje je tražilo 15 godina robije.

Gradimiru je stavljeno na teret da je djevojčici, pošto bi je uzeo iz vrtića i doveo u svoju kuću, zavlačio prste u polni organ.

To se prema navodima optužnice dešavalo u dva navrata - neutvrđenog dana 2014. i 28. aprila iste godine.

Slučaj je otkriven nakon što se djevojčica poslije posljednjeg boravka kod oca požalila da je bole genitalije pa ju je majka odvela kod ljekara.

Majka je posumnjala prvo da se dijete povrijedilo igračkom u vrtiću jer joj je polni organ bio crven i natekao, ali je djevojčica rekla da ju je dodirivao otac kada je bila kod njega i da se ona protivila. Kada je žena pozvala telefonom Gradimira i pitala ga zašto je to činio, on je odgovorio: "Ti sanjaš, ako hoćeš da se ženiš, ženi se", a potom spustio slušalicu.

Majka je odvela dijete u Hitnu pomoć pa na Ginekološku kliniku, ali pregled nije mogao da se obavi zato što je djevojčica počela da bježi po ordinaciji kada je u prostoriju ušao doktor muškarac. Tek pregledom u totalnoj anesteziji utvrđeno da je došlo do oštećenja djevičnjaka.

Majka je svjedočila da je dijete ponovilo u više navrata da ju je otac dodirivao, pokazujući rukom kako je to činio i objašnjavajući da je dok je to radio "brzo vrteo glavom i brzo pokretao ruku". Majka je svjedočila i da dijete mjesec dana prije tog događaja nije željelo da odgovara na pitanja o tom šta je radila u očevoj kući i da se to dogodilo više puta.

Baka djevojčice po majci svjedočila je na suđenju da je dete bilo vidno neraspoloženo kada ju je otac doveo kući, da se žalila da je bole genitalije i da je tražila da je odmah okupa. Po nalazu vještaka, do rascepa djevičnjaka došlo je najmanje sedam do deset dana prije pregleda, a najranije par mjeseci prije toga.

Monstrumova sramna odbrana

Gradimir V. je na suđenju negirao da je seksualno zlostavljao ćerku, objašnjavajući da je navedena povreda djevičnjaka mogla da nastane dok je vozila bicikl jer sedište ima "malo oštrije ivice" te da je djevojčica voljela i da se igra na raznim spravama od metala pa je moguće i da se tako povrijedila. No, sud nije prihvatio njegovu odbranu. Kao olakšavajuću okolnost sud je uzeo Gradimiru to što ranije nije osuđivan, ali mu je za otežavajuću okolnost uračunato to što je krivično djelo učinio prema svom djetetu koje je u to vrijeme imalo svega četiri godine, koje je bio dužan da čuva i vaspitava i da o njemu brine. (blic)

Portal Analitika