Sci/Tech

Harvardov kurs fotografije besplatno na internetu

Niste zadovoljni fotografijama koje postavljate na društvene mreže? Albumi sa putovanja ne uspijevaju da vam vrate lijepe uspomene? Pitate se kako da vašim fotografijama udahnete dušu, i kakvu ulogu u svemu tome imaju kadriranje, kompozicija, svhetlo, zum, kontrast…? Univerzitet Harvard je onda pravo mhesto za vas.
Harvardov kurs fotografije besplatno na internetu
Portal AnalitikaIzvor

Ali, ko još može da priušti obrazovanje na jednom od najprestižnijih svjetskih univerziteta? Kada je riječ o fotografiji, izgleda da mogu svi koji imaju internet, jer je Harvard postavio svoj cjelokupan kurs fotografije na ALISON – internet servis za besplatno obrazovanje.

Kurs se sastoji iz 12 djelova i pokriva osnove fotografije – od softverskih alata do kompozicije i svjetla. Trinaesti dio kursa predstavlja procjenu onoga što ste naučili. Ukoliko na testu imate više od 80 bodova, dobićete Harvardovu diplomu koju možete odštampati i ponosno okačiti na zid.

Ipak, da sve nije baš toliko dobro koliko zvuči, pokazuje to što je riječ o kursu iz 2009. godine. Osnove fotografije, naravno, ostale su iste, ali u svijetu u kojem moderna tehnologija napreduje iz dana u dan – pojedini djelovi kursa koji se odnose na aparate i softverske alate danas su zastarjeli.

Za kurs kliknite OVDJE.

 

(n1)

Portal Analitika