Politika

Srđan Milić obećao novu sjednicu GO za sedam dana

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić obećao je oponentima u stranci da će nova sjednica Glavnog odbora, na kojoj će biti analizirani rezultati parlamentarnih izbora, biti održana za sedam dana, saznaje Pobjeda od više izvora iz SNP-a.
Srđan Milić obećao novu sjednicu GO za sedam dana
Portal AnalitikaIzvor

Nova sjednica Glavnog odbora bi se bavila učinkom i odgovornošcu predsjednika SNP-a za loš rezultat na parlamentarnim i lokalnim izborima.

- To je dogovor koji je postignut na sjednici održanoj u nedjelju. Istina, nije pretočen u zaključke Glavnog odbora, ali je Milić čvrsto obećao da će se Glavni odbor baviti analizom parlamentarnih izbora, stanjem prije i poslije izbora, a samim tim i odgovornošcu vrha stranke ukljucujuci i predsjednika - reklo je Pobjedi više izvora iz SNP-a. Ključni Milićev oponent u stranci Aleksandar Damjanović nije prisustvovao sjednici Glavnog odbora jer nije želio da bude preglasavan, a Pobjedi je kazao da o krucijalnim pitanjima vezanim za rad partije treba da odlučuje članstvo.

Oponenti

Ostali oponenti, predvođeni gradonačelnikom Berana Dragoslavom Šćekicem kao i članovima GO iz Berana, Mojkovca i Bijelog Polja, prihvatili su dogovor sa Milićem da nova sjednica bude održana za sedam dana.

Zaključcima Glavnog odbora SNP-a podržana su četiri principa za formiranje lokalne vlasti u Kotoru.

- To su razvlašcivanje Demokratske partije socijalista u Kotoru, da nema ponavljanja lokalnih izbora u tom gradu, kao i da se mora formirati nova vlast i insistirati na profesionalizaciji i depolitizaciji u lokalnoj samoupravi - navodi se u zaključcima GO.

Samardžić podnio ostavku uz teške riječi

Potpredsjednik SNP-a Vlado Samardžić podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika partije. Kako je Pobjedi saopštilo više izvora, Samardžić je tu odluku donio još nakon tivatskih lokalnih izbora, ali je čekao sjednicu Glavnog odbora da to zvanično objelodani. Samardžić je na sjednici GO iznio niz teških riječi na racun vrha partije zbog neuspjeha na lokalnim i parlamentarnim izborima. On je dodao i da ne želi da bude više u vrhu stranke. (Pobjeda)

Portal Analitika