Podgorica

Za ljepše lice Podgorice: Evo spiska zgrada koje će dobiti nove fasade

Gradsko preduzeće “Agencija za stanovanje”, objavila je spisak zgrada koje će ove godine, u okviru akcije “Za ljepše lice Podgorice”, dobiti nove fasade. Vrijednost projekta je oko 300.000 eura.
Za ljepše lice Podgorice: Evo spiska zgrada koje će dobiti nove fasade
Portal AnalitikaIzvor

“Tokom tekuće godine uređenje fasada kroz akciju ''Za ljepše lice Podgorice'' planirano je na sljedećim objektima: Vuka Karadžića broj 5, Vuka Karadžića broj 6 i 9, Vuka Karadžića broj 11, 13, 15 i 17, Hercegovačka broj 70 i 72, Hercegovačka broj 88, 90, 92 i 94, Marka Miljanova broj 1 i 3, Marka Miljanova broj 13, Balšića broj 1 i 3, i Blašića broj 4 i 6”, navodi se u informaciji dostavljenoj Portalu Analitika.

Akcija će se dominantno realizovati budžetskim sredstvima, a dio sredstava će se pokušati obezbijediti iz sredstava donacije. Vlasnici stanova koji žele da rade termoizolacione fasade dužni su participirati u troškovima sa 50 odsto predračunske vrijednosti.

“Nosioci posla su Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj i Agencija za stanovanje d.o.o. Rok izgradnje je: I, II, III i IV kvartal 2017. godine. Za realizaciju navedenih aktivnosti (poboljšanje uslova stanovanja i akciju ''Za ljepše lice Podgorice'', budžetom Glavnog grada za 2017. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 300 000 eura”, zaključuje se u dokumentu.

P.Z.

 

Portal Analitika