Crna hronika

Širokov osumnjičen za pripremanje likvidacije Mila Đukanovića

Ruski državljanin Eduard Širokov osumnjičen je za pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, što je vezano za plan lišavanja života tadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića, kazao je u emisiji Okvir na RTCG, specijalni tužilac Veljko Rutović.
Širokov osumnjičen za pripremanje likvidacije Mila Đukanovića
Portal AnalitikaIzvor

Rutović je dodao i  to da je za ovo krivično djelo osumnjičen samo Širokov, te da je u pitanju djelo putem podstrekivanja. Širokov je, osim ovog krivičnog djela, takođe osumnjičen i za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma.

Šef crnogorske kancelarije Interpola, Dejan Đurović, kazao je da su imali kontakt sa ruskim kolegama, koji su im polovinom novembra potvrdili brojeve pasoša i adrese Širokova i Vladimira Popova, ali da od tada nijesu odgovarali na upite iz Crne Gore.

On je istakao da su do ostalih podataka o dvojici ruskih državljana, neophodnih za raspisivanje crvene Interpolove potjernice došli zahvaljujući pomoći srpske policije.

Interpol je ranije raspisao potjernice za ruskim državljanima Eduardom Širokovim (45) iz Čita i Vladimirom Popovim (36) iz Kurgana.

Na sajtu Interpola objavljene su i potjernice za srpskim državljanima Nemanjom Ristićem (43) iz Beograda i Predragom Bogićevićem (47) iz Kragujevca, osumnjičenih za djela terorizam u pokušaju i stvaranje kriminalne organizacije.

Crnogorsko tužilaštvo smatra da su Rusi Eduard Vladimirović Širokov i Vladimir Nikolajević Popov, zajedno sa srpskim državljanima, organizovali kriminalnu grupu od koje su tražili i ubistvo tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Okvir; RTCG

Foto: Interpol

Portal Analitika