Crna hronika

Eksploziv na barskom groblju bio namijenjen Jovu Đuroviću?

Iza eksplozije, koja je 17. juna odjeknula na barskom groblju Gvozden Brijeg, stoji mafija a meta su bili članovi porodice stradalog Luke Đurovića, koji je važio za šefa jednog od najmoćnijih barskih klanova, objavila je TV Vijesti.
Eksploziv na barskom groblju bio namijenjen Jovu Đuroviću?
Portal AnalitikaIzvor

To je Televiziji Vijesti potvrđeno iz više bezbjednosnih izvora, koji objašnjavaju da operativno imaju zaokružen slučaj ali ne i dokaze kojima bi potkrijepili svoja sazanja, te da je pitanje hoće li ikada uspjeti da pribave dokaze.

A njihova saznanja su – meta je bio konkretno Lukin brat - Jovo Đurović, za kog se vjeruje da je naslijedio njegovo mjesto.

Po operativnim saznanjima, eksploziv je trebalo da bude aktiviran sjutradan – 18. juna, kada su organizatori ovog djela vjerovali da će porodica Đurović posjetiti groblje, jer su tog dana bile Zadušnice. Sve je bilo isplanirano do posljednjeg detalja a eksploziv je postavljen tačno na mjestu odakle bi prilikom aktiviranja, ako ne ubio - onda makar povrijedio članove porodice Đurović. Ipak sve je pošlo po zlu, jer, kako se vjeruje, osoba koja je trebalo da aktivira eksplozivnu napravu - nije poslušala savjet da mobilni telefon kojim je trebalo da bude aktivirana bomba ne uključuje do Zadušnica.

Počinilac je, prenose sagovornici TV Vijesti svoja operativna sazanja, zanemario uputstvo i upalio mobilni telefon 17. juna. Prijemom poruke od mobilnog operatera ,došlo je i do aktiviranja eksploziva, koji je razorio nekoliko grobova među kojima Luke Đurovića, Andrije Mrdaka i porodice Stojanović za koju se na početku vjerovalo da je pakleni paket bio namijenjen njima, zbog mjesta gdje je utvrđeno da je eksploziv postavljen.

Operativna saznanja o tome da ovo djelo nosi potpis mafije su jedno. Zvanično - istragom ništa nije konkretno utvrđeno.

"U toku izviđaja izvršena su neophodna vještačenja i obavljena saslušanja više lica. U toku izviđaja za sada nije utvrđena meta napada", navodi se u odgovorima Osnovnog tužilaštva Bar.

Luka Đurović je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se u oktobru, 2013. desila na pravini puta nakon izlaza iz kotorskog tunela Vrmac. Njegovo ime se nalazilo u “bijeloj knjizi”organizovanog kriminala u Crnoj Gori, gdje je policija navela da je bio vođa najjačeg kriminalnog klana u Baru. Iako je godinama povezivan sa brojnim sumnjivim poslovima, ali i mafijaškim likvidacijama, Đurović nikad nije hapšen zbog bilo kog krivičnog djela.

Izvor: TV Vijesti; Foto: BARinfo

Portal Analitika