Politika

Vujanović sa predsjednicom parlamenta UAE u Abu Dabiju

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović koji boravi u Abu Dabiju na poziv šeika Mohameda Bin Zajeda Al Nahijana krunisanog princa i predsjednika Izvršnog savjeta Abu Dabia, gdje učestvuje na svjetskom samitu o budućnosti energetike, sastao se danas sa predsjednicom Parlamenta UAE, Amal al Qubaisi.
Vujanović sa predsjednicom parlamenta UAE u Abu Dabiju
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednica parlamenta UAE Amal al Qubaisi detaljno je predstavila nadležnosti parlamenta stavljajući poseban naglasak na važnu ulogu parlamentarne diplomatije za promociju vrijednosti UAE kao i vrlo konstruktivno djelovanje kroz interparlanentarnu uniju.

Saopštila je da je ona prva žena u okviru arapskih država koja je predsjednica parlamenta što za nju predstavlja posebnu čast i dokazom je važne uloge žena u UAE.

Opisala je redovne aktivnosti parlamenta i iskazala spremnost da dođe u Crnu Goru kako bi uspostavljanjem saradnje sa Skupštinom Crne Gore dala doprinos u jačanju dobrih odnosa dvije države.

filip2

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljsvo da je njegov prvi susret u UAE bio sa predsjednicom parlamenta saglašavajući se da je vrijednost saradnje parlamenata snažan doprinos ukupnoj međudržavnoj saradnji.

U tom smislu saopštio je zadovoljstvo spremnošću predsjednice parlamenta da posjeti Crnu Goru uvjeren da parlamenti mogu naći zajednički prostor saradnje.

Predsjednik Vujanović je danas u Abu Dabiju položio vijenac na memorijalni kompleks "Wahat Al Karamah" poštujući tradiciju iskazivanjem odnosa prema stradalim koji su učestvovali u mirovnim i drugim misijama.

 

 

Portal Analitika