Srebro za Tamaru Radunović na "Kupu nacija"

U Vrbasu je od 10-15 januara odrzan međunarodni AIBA turnir A kategorije ,,Kup nacija", jedan od zvanično najtežih turnira na svijetu u ženskom boksu.
Srebro za Tamaru Radunović na "Kupu nacija"
Portal AnalitikaIzvor

Ove godine su učestvovale takmičarke iz 20 zemalja svijeta. Najmasovnija je bila selekcija Kazahstana.

Na prestižnom turniru Crnu Goru su predstavljale bokserke: Tamara Radunović (seniorka 57kg), Nina Radenović (juniorka 57kg), Nela Radunović (juniorka 52 kg), Bojana Gojković (školarka 48kg) i trener Nikola Ružić.

,,Smatram da smo napravili istorijski rezultat za ženski boks u Crnoj Gori, jer na ovom turniru na kome učestvuju osvajačice kontinentalnih, svjetskih i olimpijskih odličja mi smo osvojili 3 medalje. Najteži put je imala seniorka, Tamara Radunović, koja je u četvrtfinalu pobjedila Poljakinju, u polufinalu Kazahstanku i u finalu je poražena od reprezentativke Rusije.

Bojana Gojković je u finalu ubjedljivo savladala reprezentativku Letonije i osvojila zlatnu medalju. Sestre Nela i Nina Radenović, iako nedovoljno iskusne, pokazale su dobar takmičarski karakter i da se od njih u budućem periodu mogu očekivati veliki rezultati. Kao trener sam prezadovoljan, jer su nase djevojke pokazale da se nalaze u samom vrhu svjetskog boksa. Tamara i Bojana već za tri sedmice odlaze u Švedsku na takođe veoma jak turnir  pod nazivom "Golden girl" i od njih očekujem da će i tamo potvrditi svoju klasu i napraviti dobar rezultat ", rekao je trener ženske reprezentacije Crne Gore, Nikola Ružić.

 

Portal Analitika