Fudbal

Još jedan član Čelsija optužen za zlostavljanje

Nastavlja se skantal u vezi sa seksualnim zlostavljanjem fudbalera u Engleskoj, zvanično je optužen bivši sudija mlađih kategorija Čelsija Alan Mekgrat.
Još jedan član Čelsija optužen za zlostavljanje
Portal AnalitikaIzvor

Četvoro svjedoka je odvojeno tvrdilo da je zlostavljano od stranje Mekgrata, koji je dijelio pravdu na utakmicama mladih timova Čelsija tokom 1970-ih. Pokojni Mekgrat je drugi Čelsijev zvaničnik optužen za zlostavljanje, poslije bivšeg šefa skauting službe Edija Hita, nakon svjedočenja nekadašnjeg fudbalera Gerija Džonsona.

Dvoje svjedoka tvrdi da ih je Mekgrat poslije utakmica u svom bijelom Audiju vozio svojoj kući đe je živio sa majkom i tamo zlostavljao. Jedan od svjedoka je za Mekgrata rekao da je bio prijatelj sa Hitom. 

Jedan svjedok je rekao da ga je Mekgrat dodirivao, ali ga je on odgurnu i na tome se završilo, a drugi je istakao da ga je iznenada sa leđa uhvatio za genitalije. Nema podataka da li je Mekgrat bio zvanično zaposlen u Čelsiju, ali nema sumnje da londonskom klubu prijete višemilionske tužbe zbog skrivanja zlostavljanja. 

Džonson je policiji otkrio da mu je plaćeno 50.000 funti da ćuti o tome šta mu se dogodilo u klubu.

Portal Analitika