Politika

Nova: Stijepović nagrađivao veoma bogate i situirane pojedince

Radoš Zečević iz Nove srpske demokratije kazao je da je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović zloupotrebljavao nekadašnju funkciju ministra prosvjete jer je, kako navodi, novcem građana raspolagao na štetan i neodgovoran način.
Nova: Stijepović nagrađivao veoma bogate i situirane pojedince
Portal AnalitikaIzvor

Zečević je novinarima na konferenciji podijelio dokumenta, kopije rješenja, koja navodno svjedoče o tome da je Stijepović 2014. dok je obavljao funkciju ministra prosvjete pojedinim uglednim građanima dijelio državni novac.

"Široke ruke od narodnih para, Slavoljub Stijepović pod formulacijom -teška materijalna situacija-, nagrađuje veoma bogate i situirane pojedince", naveo je Zečević.

Dodao je da "u ovom i drugim ministarstvima postoji mnogo takvih rješenja gdje osobe kojima pomoć nije potrebna, bez ikakvog srama i stida lažu o materijalnoj situaciji i bez pomoći ostavljaju one kojima je takva pomoć neophodna".

U Novoj kažu da su kopije rješenja dobili od zaposlenih u Ministarstvu prosvjete, nezadovoljnih takvim postupcima, a takvih primjera, naglašavaju u Frontu, ima još.

"Danas ću objaviti imena samo nekih", kazao je Zečević.

"Vladimir Keković, korisnik jedne od najvećih penzija i bivši šef državne bezbjednosti dobio je 500 eura; viceguverner Centralne banke Crne Gore Nikola Fabris takođe 500; Marijana Papić dugogodišnja direktorka Osnovne škole Pavle Rovinski 1000 eura...", naveo je on.

Ministarstvo prosvjete će se, kako je najavljeno, naknadno oglasiti o ovom pitanju.

(antenam.net)

Portal Analitika