TV / Film

Twin Peaks, 25 godina kasnije: Premijera u maju

Kultna serija Twin Peaks redatelja Dejvida Linča vraća se na male ekrane, a dvosatna premijera zakazana je za 21. maj na američkoj televizijskoj mreži Showtime, prenosi Variety.
Twin Peaks, 25 godina kasnije: Premijera u maju
Portal AnalitikaIzvor

Sezona će imati 18 epizoda, a nakon premijere dvije jednostane epizode, odmah će onlajn biti dostupne i treća i četvrta epizoda.

Radnja serije se nastavlja 25 godina nakon istrage ubistva Lore Palmer, a pokreće je FBI pronalazak velikog dosjea s dokumentima o gradiću i samom slučaju, tajnim dokumentima i nalazima obdukcije.

Seriju su producirali i napisali Dejvid Linč i Mark Frost, a glumačka postava je kombinacija bitnih starih likova s mnoštvom poznatih gostiju.

Kajl Meklahlan i dalje glumi specijalnog agenta DejlaKupera, a ostali su i DenEšbruki Dejvid Duhovni, ali ne i Lara FlinBojl, koja je odbila povratak. Nova lica su Naomi Vots, Trent Reznor i drugi.

Vijest o premijeri serije najavio je predsjednik Showtimea Dejvid Nevins koji je rekao da je odgledao cijeli novi Twin Peaks i da je Linč donosio kafu i krofne dok su gledali.

"Linč je jedan od najvećih majstora filma koje sam ikada vidio. Smatram da je verzija Twin Peaksa koju ćete vidjeti najčišće Twin Peaks iskustvo i uzbuđen sam što ćemo to prikazivati", kazao je.

Originalni serijal završio je 1991. godine, nakon samo dvije sezone.

Izvor: N1

Foto: Tanjug / Richard Shotwell/Invision/AP

Portal Analitika