Košarka

EL: Pobjede Reala i Panatinaikosa

Košarkaši Real Madrida nadigrali su Makabi 80:75, u dramatičnom meču 17. kola Eurolige.
EL: Pobjede Reala i Panatinaikosa
Portal AnalitikaIzvor

Madriđani su goste iz Izraela slomili u penal završnici, a meč je obilježio mladi Luka Dončić koji je bio blizu tripl-dabla – 10 poena, 11 skokova, 8 asistencija. Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Rudi Fernandes i Gustavo Ajon sa po 14 poena, dok je 13 postigao Serhio Ljulj. Goste su sa po 18 predvodili Endru Gaudlok i Viktor Rad, koji je imao i devet skokova, dok je 14 dodao Kvinsi Miler. 

Real je ostvario 12. pobjedu, treću u nizu, pa je nastavio sa Olimpijakosom da prati lidera CSKA, koji ima trijumf više. S druge strane, Makabi je doživio 11. poraza, pa je pri dnu tabele.

U posljednjem meču kola Panatinaikosa je dobio Anadolu Efes 92:81, "slomivši" turski tim poslije produžetka u OAKA Areni. Najefikasniji u grčkom timu bio je Kej Si Rivers sa 23 poena, 15 je dodao Alesandro Đentile, dok su po 14 ubacili Makl Džejms, uz šest asistencija, te Janis Burusis, uz šest skokova. 

U redovima Efesa istakao se Tomas Ertel sa 15 poena i pet skokova, 14 je dodao Džejson Grejndžer, a 12 je ubacio Derek Braun, od čega devet tokom posljednje četvrtine. 

PAO dijeli petu poziciju na tabeli sa Fenerbahčeom, kojem gostuje sljedeće sedmice, dok je Efes osmi pred gostovanje u Barseloni.

Portal Analitika