Politika

KNEŽEVIĆ: Država da tuži magazin „Forbs“

Nakon objave Forbsove liste najbogatijih Crnogoraca, na kojem se porodica Đukanović nalazi na drugom mjestu sa 167 miliona dolara iza Taksina Šinavatre, država Crna Gora odmah i bez razmišljanja mora pokrenuti tužbu protiv ovog magazina, pošto je ovom objavom Prvoj familiji nanesena velika duševna i materijalna šteta, izjavio je predsjednik DNP-a i funkcioner DF-a Milan Knežević.
KNEŽEVIĆ: Država da tuži magazin „Forbs“
Portal AnalitikaIzvor

- Očigledno da ovaj nekad ugledni ekonomski magazin  frizira lažne podatke o bogatstvu uže i šire familije Đukanović, i tako namjerno iskrivljuje sliku o sveukupnom poslovnom ambijentu u Crnoj Gori. Nemam ni najmanju dilemu da je cilj ove dezinformacije  rastjerivanje stranih investitora, napad na predsjednika DPS – a, a samim tim i na Crnu Goru, pošto su, ako ćemo pravo, on i Crna Gore jedno. Ne bi me začudilo da iza ove informacije stoje ruski hakeri, koji svakom građaninu vidljive milijarde Đukanovića, pokušavaju svesti na tričavih 167 miliona, kao da je prešao iz Sautemptona u Šangaj i to na nekoliko sezona. Ovaj podmukli napad ima mnogo širu konotaciju, jer je to napad na sve nas, naše kolektivno pamćenje i tekovine, kojim se Milo Đukanović bezuspješno pokušava  u našim državotvornim očima  predstaviti kao socijalni slučaj kojem će ubrzo isključiti struju i vodu. Naprosto, ne prihvatam da je Taksin Šinavatra najbogatiji Crnogorac, Srbin, Bošnjak, Hrvat,  Albanac i Rus u Crnoj Gori. Posebno ne od Mila Đukanovića koji je u ovih 27 godina bio sve od ovih pobrojanih nacionalnosti,i koji je doveo Šinavatru među nas, obukavši ga u crnogorsku narodnu nošnju na Svetom Stefanu. Jer svi mi dobro znamo da ovog Šinavatre nigdje ne bi bilo, da ga Đukanović nije doveo, okupao, obrijao i spasio od krvožednih terorista na Tajlandu. I sad on oće da bude ispred Mila? E ne može! E ne damo - naveo je Knežević u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.  

On predlaže da Vlada odmah razmotri povećanje akciza na gorivo i duvan, kao i novo smanjenje nadoknada majkama, koje bi iskoristili za finansiranje tužbe protiv Forbsa, koji svjesno smanjuje naš finansijski rejting i nanosi neprocjenjivu štetu Crnoj Gori u globalnim biznis krugovima.

- Interese  Đukanovića, tj. Crne Gore neka zastupa prvi batler porodice i povremeni ministar pravde  Zoran Pažin, koji se već proslavio u procjeni duševnih bolova jednog od članova Prve Familije. Naravno, to sve pod uslovom ako bude imao vremena, pošto ovih mjeseci ne izbija iz Katnićeve kancelarije dorađujući mu “državni” udar po principu eci – peci – pec - kolomboć, što će mu posebno biti uzeto u obzir kad zavlada pravna država. Samo da se tad, ovaj  Šibenčanin, ne pozove na hrvatsko državljanstvo, pa budemo morali da ga tražimo skrivenog iza skulptura u katedrali Svetog Jakova.  Takođe, ovom prilikom pozivam sindikalne vođe i organizacije da masovno i bez prekida organizuju proteste do okončanja postupka protiv magazina Forbs, jer je ovo kap koja je prelila čašu. Ako smo nekako izdržali smanjenje nadoknada majkama, zamrzavanje dječijeg dodatka i penzija, smanjenje plata, povećanje goriva i životnih namirnica, 500 miliona godišnjeg zaduživanja, preko ove Forbsove rang liste  nećemo i ne smijemo preći. Jer ako naš Milo Đukanović ima samo 167 miliona dolara, onda ni mi ne treba ništa da imamo - zaključio je Knežević.  

Portal Analitika