Fudbal

Real - apsolutni rekorder Španije!

Ne samo da osvaja trofeje, Zinedin Zidan pomjera i granice, pa je na revanšu osmine finala Kupa kralja protiv Sevilje doveo svoj tim do 40. vezane utakmice bez poraza i postavio novi rekord španskog fudbala.
Real - apsolutni rekorder Španije!
Portal AnalitikaIzvor

Na taj način - pogotkom Karima Bezeme u trećem minutu nadoknade vremena za 3:3 - Madriđani su oborili dostignuće Barselone iz prošle sezone, kad je pod komandnom palicom Luisa Enrikea vezala 39 takvih mečeva u svim takmičenjima. Realov niz počeo je poslije neuspjeha na gostovanju Volfzburgu u četvrtfinalu Lige šampiona 6. aprila prošle godine (0:2) i odtad do sinoć slavni klub je pobijedio 30 puta i deset odigrao neriješeno, osvojivši u međuvremenu Ligu šampiona, Superkup Evrope i titulu svjetskog prvaka.

Na ovaj način, Real je izjednačio dostignuće Notingem Foresta od 40 vezanih mečeva bez poraza iz 1978. godine, a njihov naredni zadatak biće da stignu Milan koji je u sezoni 1991/1992 napravio seriju od 42 takve utakmice. Prva na listi je Benfika sa 48 ovakvih mečeva, potom slijedi Dinamo iz Zagreba sa 45, pa Juventus sa 43.

Zanimljivo, u ovom periodu Real Madrid ima procenat uspješnosti od 77,50 odsto i po tome je na šesti na vječnoj listi klubova sa najboljim učinkom u nizovima bez poraza. Prva je - vjerovali ili ne - Crvena zvezda!

I to ona generacija koja je pod trenerskom palicom Slavoljuba Muslina od 3. novembra 1999. do 26. juna 2000. ostvarila čak 35 trijumfa na 37 utakmica (94,59%) i po tome joj nema ravne u Evropi. 

Portal Analitika