Društvo

MyKi pametni dječji sat dostupan u Crnogorskom Telekomu

Omiljeni pametni ručni sat za djecu MyKi od sada je dostupan i u Crnoj Gori. Crnogorski Telekom ponudio je svojim korisnicima uređaj koji je za vrlo kratko vrijeme osvojio region. Pametni sat nove generacije namijenjen djeci uzrasta od 4 do 10 godina, omogućava roditeljima da komuniciraju sa djetetom i prate njegovu lokaciju i aktivnosti preko MyKi mobilne aplikacije. Služi kao GPS, GSM i pametni sat istovremeno, tako da su roditelji spokojniji kada je bezbjednost njihove djece u pitanju.
MyKi pametni dječji sat dostupan u Crnogorskom Telekomu
Portal AnalitikaIzvor

Zahvaljujuci SIM kartici, sat se povezuje na mobilnu mrežu, a dijete može pozivati isključivo brojeve koje roditelj definiše korišćenjem MyKi aplikacije. Takođe, samo od tih brojeva može primiti poziv. Pored toga, omogućen je i SOS poziv. Pritiskom na jedno dugme, sat automatski počne redom da poziva listu definisanih brojeva dok ne uspostavi vezu sa jednim od njih. Tako je osigurano da u slučaju nevolje, dijete uspostavi vezu sa najbližima.

Zahvaljujući senzoru za dodir, MyKi aplikacija će poslati notifikaciju ukoliko je sat skinut sa ruke djeteta. Zahvaljujući GPS prijemniku, informacija o lokaciji ažurira se svakih pet sekundi. Posebna prednost korišćenja MyKi je ta što roditelji mogu da odrede “zone bezbjednosti” (škola, igraonica, dvorište). Ukoliko dijete napusti sigurnu zonu, roditelji dobijaju automatsko obavještenje. Još jedna zanimljiva funkcija ovog sata je automatski poziv roditeljima u slučaju da sat registruje da se dijete “kreće” neuobičajeno velikim brzinama – od preko 50 km/h. 

Sat posjeduje i EUR1 sertifikat i ugrađeni mjerač ubrzanja koji prati korake i nivo aktivnosti djeteta tokom cijelog dana. MyKi pamti aktivnosti djeteta čak i ako se desi prekid mobilne konekcije. Čim se veza uspostavi, informacija će biti poslata i dostupna u MyKi aplikaciji.

MyKi sat je izuzetno kompaktan i pogodan za nošenje, otporan na vlagu i napravljen je od izdržljivog materijala, uz dodatnu zaštitu ekrana. Narukvica sata je od mekog silikona, i njen prečnik je podesiv u razmjeri od 13 do 18.5 cm. Izuzetno je lak – težine od samo 40 grama.

Ovaj pametni uređaj za djecu dostupan je u Crnogorskom Telekomu uz Plus tarifni paket, koji je ekskluzivno dostupan uz MyKi sat i kreiran tako da osigura povoljnu mjesečnu pretplatu za odgovarajući sadržaj potreban da bi sat funkcionisao bez smetnji.

Plus tarifni paket po cijeni od 2,90 € mjesečno uključuje: jedan omiljeni broj za neograničenu dvosmjernu komunikaciju; 500 MB, limit internet potrošnje (nakon potrošenih uključenih MB). Svaki naredni omiljeni broj dostupan je za 0,90 € mjesečno. 

Više o MyKi uređaju saznajte na www.telekom.me 

Portal Analitika