Tenis

Žrijeb AO: Danka na startu sa Kineskinjom Ženg

Danka Kovinić počinje takmičenje na Australian Openu duelom sa Sasai Ženk iz Kine inače 83. igračicom svijeta. Ukoliko slavi u narednom kolu čeka je bolja iz duela Đorđi - Baščinski,
Žrijeb AO: Danka na startu sa Kineskinjom Ženg
Portal AnalitikaIzvor

Jelena Janković počinje takmičenje na Australian Openu duelom sa Laurom Zigmund iz Njemačke. Najbolja srpska teniserka bi se u slučaju pobjede u borbu za treću rundu sastala ili sa, još jednom Njemicom, Julijom Gerges ili Katerinom Sinijakovom iz Češke.

S druge strane, Amerikanka Serena Vilijams će pohod ka rekordom 23 Grend Slemu započeti protiv Belinde Benčić iz Švajcarske. U četvrtoj rundi mogla bi da se sastane sa Džoanom Kontom iz Velike Britanije, odnosno sa Slovakinjom Dominikom Cibulkovom u četvrtini finala. 

Kerber, koja je prošle godine u velikom finalu porazila upravo mlađu od sestara Vilijams, u borbi za polufinale mogla bi za rivalku da ima Garbinje Mugurusu iz Španije, a kreće od Ukrajinke Lesije Curenko.

Prvi od četiri najveća turnira u teniskom svijetu startuje u poneđeljak, 16. januara, i traće do 29. dana prvog mjeseca nove godine. Titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, a kod žena Njemica Anđelik Kerber.

Portal Analitika