Tenis

Žrijeb AO: Đoković na Verdaska, sa Nadalom u 1/2 finalu

Održan je žrijeb za prvi Grend Slem sezone, Novak Đoković odbranu titule na Australian Openu započinje protiv Fernanda Verdaska.
Žrijeb AO: Đoković na Verdaska, sa Nadalom u 1/2 finalu
Portal AnalitikaIzvor

Prvi od četiri najveća turnira u teniskom svijetu startuje u poneđeljak, 16. januara, i traće do 29. dana prvog mjeseca nove godine. Titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, a kod žena Njemica Anđelik Kerber.

Šestostruki pobjednik Otvorenog prvenstva Australije i iskusni Španac posljednji put su se sastali prošle neđelje, kada je Srbin slavio poslije velike borbe i preokreta u tri seta.

U slučaju uspješnog starta, Novak bi u drugoj rundi igrao sa boljim iz deula između Denisa Istomina iz Uzbekistana i kvalifikanta, dok su u njegovoj polovini žrijeba još i, treći igrač svijeta, Kanađanin Miloš Raonić, odnosno Španac Rafael Nadal. 

U potencijalnom razvoju stvari, Đoković bi u trećoj rundi za rivala mogao da ima Pabla Karenja Bustu iz Španije, a u četvrtom ili Francuza Rišara Gaskea ili Grigora Dimitrova iz Bugarske. 

S druge strane, prvi reket svijeta Škotlanđanin Endi Marej u prvom susretu u Melburnu za rivala ima Ukrajinca Iliju Marčenka, dok bi u slučaju pobjede išao na pobjednika okršaja između Jen-sun Lua iz Kineskog Tajpeha i kvalifikanta.

Dalje, treća runda donosi mu najvjerovatnije Sema Kverija iz Sjedinjenih Američkih Država, a četvrtfinale Švajcarca Rodžera Federera, naravno – ukoliko Rodžer u prethodnoj fazi bude bolji od Japanca Keija Nišikorija. 

B92

Portal Analitika