Zanimljivosti

URADI SAM: Jednostavne, a efektne okrugle police

Minimalizam je s razlogom veoma popularan stil u uređenju, pogotovo ako uzmete u obzir njegovu jednostavnost i pročišćenost, pa dekorativni elementi posebno dolaze do izražaja.
URADI SAM: Jednostavne, a efektne okrugle police
Portal AnalitikaIzvor

Najjednostavniji dekorativni detalji tako su ponekad najefektniji dio našeg uređenja koji privlače poglede i čine naš prostor pravim domom.

Izvrstan primjer jednostavne, a efektne dekoracije su - okrugle police koje možete u tren oka da napravite od okruglih čvrstih kutija i koje će okačene na vaše zidove bez sumnje ostaviti izvrstan utisak.

Potreban materijal: okrugla kartonska kutija, šareni ukrasni papir, makaze, jaki lijepak, olovka, kukica za slike, ekserčić i čekić.

1301police2

Postupak: Okruglu ukrasnu kutiju po želji obojite ili je ostavite u istom obliku. Dodatno je ukrasite tako što ćete od šarenog papira napraviti njenu novu pozadinu. Kutiju stavite na ukrasni papir i olovkom iscrtajte ivicu. Makazama izrežite iscrtani papir. Nastali krug od papira premažite ljepilom i zalijepite ga na dno kutije.

Sa zadnje strane na kutiju ljepilom pričvrstite kukicu za kačenje slika. Zakucajte ekserčić na zid i okačite svoju novu policu. Imajte na umu da je ova jednostavna polica samo okačena na zid, pa se ograničite na smještanje jednog dekorativnog detalja u nju - poput male vazne - i nemojte pretjerano da je opterećujete. Time će odabrani detalj posebno doći do izražaja.

Neka funkcija ove okrugle police bude dekorativnog karaktera, a knjige i teže predmete ipak odložite na sigurnije mjesto.

Izvor i foto: Dom i dizajn/Jutarnji.hr

1301police4
Portal Analitika