Turizam

Radulović: Prihodi u 2016. i do 900 miliona eura

Jedan od prvih koraka u planiranju prostora biće pojednostavljivanje procedura za dobijanje građevinske dozvole, izjavio je za Pobjedu ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović i istakao da administracija mora biti veoma ažurna.
Radulović: Prihodi u 2016. i do 900 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

- Pokušaću da sa timom profesionalaca pronađem najbolja rješenja za sve oblasti u okviru Ministarstva. Počećemo izradu strategije seoskog turizma, jer sve veći broj privatnih gazdinstava vrata otvora turistima što je interesantan i tražen segment naše ponude – rekao je Radulović, naglašavajući da će jedan od prioriteta biti poboljšanje investicionog ambijenta, kako bi obezbijedili nova ulaganja.

Za sada, kako je naglasio Radulović, još nema konačnih rezultata za cijelu prošlu godinu, jer raspolažu podacima za prvih 10 mjeseci.

- Prema platnom bilansu Centralne banke, prihodi od turizma u prva tri kvartala iznose 800.500.000 eura, a prema ranijim iskustvima, očekujemo da u posljednjem kvartalu prihod bude 30 miliona. Kada ovim iznosima dodamo i iznos koji su potrošili domaći gosti, a koji iznosi 50 miliona eura, očekujemo da ukupni prihodi dostignu 900 miliona eura. Kako su u svim pomenutim segmentima rezultati bolji nego u 2015. godini, možemo biti zadovoljni sezonom - kazao je Radulović.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Foto: gov.me

Portal Analitika