Društvo

Goran Jovetić državni sekretar u Ministarstvu javne uprave

Vlada Crne Gore imenovala je danas magistra ekonomskih nauka Gorana Jovetića za državnog sekretara u Ministarstvu javne uprave.
 Goran Jovetić državni sekretar u Ministarstvu javne uprave
Portal AnalitikaIzvor

Ministarka javne uprave, na osnovu člana 41a stav 5 Zakona o državnoj upravi, podnijela je Vladi Crne Gore predlog da se za državnog sekretara Ministarstva javne uprave imenuje Goran Jovetić, magistar ekonomskih nauka. U predlogu je navela da je Odlukom Vlade o određivanju ministarstava koja imaju državne sekretare, Ministarstvu javne uprave utvrđeno mjesto državnog sekretara, pa u skladu sa navedenim predlaže da se za državnog sekretara imenuje Goran Jovetić.

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, kao stalno radno tijelo Vlade nadležno za pitanja predlaganja imenovanja, postavljenja i razrješenja iz nadležnosti Vlade, razmotrila je predlog ministarke javne uprave i, imajući u vidu zakonsku odredbu da državnog sekretara imenuje i razrješava Vlada, na predlog ministra, bez javnog konkursa, kao i da je Odlukom o određivanju ministarstava koja imaju državne sekretare određeno da Ministarstvo javne uprave ima jednog državnog sekretara, podnijela Vladi predlog da za državnog sekretara u Ministarstvu javne uprave, imenuje Gorana Jovetića, magistra ekonomskih nauka.

Vlada Crne Gore je razmotrila i prihvatila predlog rješenja Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i, saglasno svojim ovlašćenjima iz člana 41a stav 5 Zakona o državnoj upravi, donijela rješenje o imenovanju Gorana Jovetića za državnog sekretara u Ministarstvu javne uprave, piše u Rješenju.

Portal Analitika