Ostalo

Šumahera polako napuštaju sponzori

Liječenje sedmostrukog šampiona Formule 1 moglo bi porodicu Šumaher da otjera u bankrotstvo. Kada kola krenu nizbrdo, teško ih je zaustaviti.
Šumahera polako napuštaju sponzori
Portal AnalitikaIzvor

Naročito kada vas usput napuste i "prijatelji", kao što su čuveni švajcarski proizvođač satova. "Audemars Piguet" i možda još poznatiji njemački proizvođač stolarije "Hormann" uradili sedmostrukom šampionu najbržeg cirkusa.

Te dvije firme su se tako priključile "pulu" od četiri kompanije koje su se prethodno odlučile na takav, krajnje surov i nepopularan potez. Mihael Šumaher, ali prije svega njegova porodica bore se finansijskim nedaćama još od dana kada je veliki automobilista zadobio teške povrede glave 2013. godine na skijanju, jer samo jedna neđelja njegovog liječenja košta nevjerovatnih 130.000 eura! To znači da porodica Šumaher mjesečno na ljekove, bolničare, ljekare i ostalo "ubiju" nevjerovatnih 520.000 eura. Godišnje ta cifra se penje na vrtoglavih 6.240.000 eura!

Zbog troškova liječenja, ali i rekonstrukcije porodične vile u Švajcarskoj koja je tako prilagođena potrebama Šumija i 15-članom medicinskom osoblju, porodični budžet je značajno utanjio. Šumaheri su zbog toga već otuđili privatni avion, ali i kuću u Norveškoj. To su sume koje postepeno mogu da istope čak i najveća bogatstva.

Portal Analitika