Protokol

Darmanović sa novim ambasadorima Luksemburga i Bangladeša

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupne posjete ambasadore Luksemburga Olivijea Baldaufa i angladeša Hasana Mahmuda Kandara, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.
Darmanović sa novim ambasadorima Luksemburga i Bangladeša
Portal AnalitikaIzvor

- Ministar Darmanović čestitao je stupanje na dužnost ambasadoru Baldaufu i izrazio očekivanje da će se u narednom periodu intenzivirati bilateralni odnosi između dvije države. Zahvalio je za podršku koju Luksemburg pruža Crnoj Gori u ostvarivanju vanjskopolitičkih ciljeva, posebno kada je riječ o učlanjenju u NATO i EU. Takođe, posebno je istakao značaj ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Parlamentu Luksemburga, 14. decembra prošle godine. Ambasador Baldauf je kazao da će tokom obavljanja svoje funkcije nastojati da unaprijedi međudržavnu saradnju, s posebnim fokusom na turizam i ekonomiju. Istakao da Crna Gora posjeduje značajan turistički potencijal koji, uz adekvatnu promociju, može biti od velikog interesa za građane Luksemburga. Takođe, najavio je aktivan angažman na unapređivanju kontakata između privrednih komora, odnosno poslovnih subjekata dvije države, u cilju stvaranja snažne osnove za jačanje ekonomskih odnosa i privlačenje investicija iz Luksemburga i podržao inicijativu ministra Darmanovića za povezivanje na univerzitetskom nivou i razmjenu studenata. Sagovornici su iskazali spremnost za intenziviranje političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, kao i spremnost za nastavak jačanja saradnje u svim oblastima od obostranog interesa – navodi se u saopštenju.

1201banglades1

Darmanović je primio i nerezidentnog ambasadora Bangladeša u Crnoj Gori sa sjedištem u Madridu, Hasana Mahmuda Kandara.

- Ministar Darmanović je čestitao ambasadoru stupanje na dužnost i iskazao interes za intenziviranje političkih kontakata i unaprjeđenje sveukupnih odnosa dvije zemlje. Ambasador Kandar se zahvalio na dobrodošlici i poželio uspješan mandat ministru Darmanoviću. Sagovornici su se saglasili da ekonomija i turizam u narednom periodu treba da budu prioritetne oblasti saradnje – zaključuju iz MVP-a.

Portal Analitika