Fudbal

Ibra: Pokorio sam Englesku za samo tri mjeseca

Zlatan Ibrahimović je trenutno najbolji strijelac Mančester junajteda, a drugi najbolji strijelac Premijer lige. On je uvjeren da već sad, tek što je počeo drugi krug prvenstva, zaslužuje da se kaže kako je, poslije Holandije, Italije, Španije i Francuske, zablistao u još jednoj najjačoj ligi Starog kontinenta.
Ibra: Pokorio sam Englesku za samo tri mjeseca
Portal AnalitikaIzvor

„Nemam nijedan pojedinačni cilj koji želim da ostvarim, jer sam sve već uradio. I to za samo tri mjeseca u Engleskoj. Bilo mi je potrebno tek toliko da je pokorim“, samouvjereno će, kao i uvijek, popularni Ibra.

Na 19 prvenstvenih utakmica dao je 13 golova, ispred njega na listi strijelaca je samo Dijego Kosta iz Čelsija (14).

„Ne, ne, ne jurim Dijega Kostu. Ne jurim nikog. Sad samo jurim glavni trofej, a to je pehar Premijer lige. To mi je cilj. Lična dostignuća su samo usputne stanice dok ispunjavate glavni cilj. To je kao neka vrsta bonusa sa svakog fudbalera ponaosob. Ako ekipa postiže dobre rezultate, onda i individua radi dobre stvari. Trudim se da pomognem timu tako što ću raditi najbolje što umijem - davati golove. Plus, igrati dobro, stvarati šanse mojim kolegama. Isto važi i kad se stvari postave suprotno, jer i saigrači pomažu meni“.

Ibrahimović je strijelac 18 golova na 28 mečeva u svim takmičenjima ove sezone.

Portal Analitika