Košarka

VRANJEŠ i KLASEN: Maksimalnim pristupom do nove pobjede!

Izašli smo iz krize koja je trajala jedan duži period. Imali smo velikih kadrovskih problema, bilo je dosta povrijeđenih igrača. Međutim, uspjeli smo da se konsolidujemo da uđemo u trening i u zadnje dvije utakmice se vidjelo da se naša igra podigla. Sigurno da ima prostora za napredak. Sad nam dolazi ekipa Igokee i nadam se da ćemo uspjeti da zabilježimo treću pobjedu, kazao je pred sinoćnji trening bek šuter Budućnost Volija, Nemanja Vranješ.
VRANJEŠ i KLASEN: Maksimalnim pristupom  do nove pobjede!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički tim u okviru 18. kola ABA lige u subotu od 17 sati dočekuje Igokeu. Budućnost Voli je u prvom dijelu sezone zabilježila tijesnu pobjedu u Laktašima, rezultatom 93:92. Vranješ je zadovoljan svojom trenutnom formom i nada se da će uspjeti da se nametne treneru Ilijasu Zurosu kako bi ga uključio u rotaciju za predstojeće mečeve.

- Bilo je malo povrede u proteklom periodu. Uspio sam to da saniram, vratio sam se treninzima i nadam se da ću uspjeti da se izborim za minutažu - kazao je Vranješ.

buducnost1

Kada je u pitanju eventualni nastup za reprezentaciju i poziv selektora Tanjevića, Vranješ napominje da još uvijek nije konkretno razgovarao sa njim na tu temu.

- Nijesmo konkretno još ništa pričali. Mislim da je još daleko što se tih stvari tiče. Trenutno se fokusiram na obaveze u Budućnosti, ali ako me selektor Tanjević bude pozvao, naravno da ću da se odazovem i da dam svoj maksimum kako bih se našao na širem spisku - naveo je Vranješ.

Kao recept za pobjedu nad Igokeom on preporučuje maksimalni pristup od prvog do zadnjeg minuta.

- Od prvog do zadnjeg minuta maksimalno ozbiljno ih shvatiti, jer oni su jedna specifična ekipa koja zna da igra protiv jačih, i protiv favorita, što su i pokazali, tako da ne smije da bude opuštanja. Mislim da ćemo uz naš maksimalan pristup uspjeti da zabilježimo pobjedu i nastaviti niz - poentirao je Vranješ.

buducnost3

Krilni centar „plavih“, Oven Klasen, napominje da je period adaptacije za njim i da se uklopio u tim što je pokazao i u prethodnoj partiji protiv Krke iz Novog Mesta, kada je bio jedan od najboljih u redovima Budućnosti.

- Osjećam da se uklapam sve više i više, iz nedjelje u nedjelju. Srećom, sve ide nabolje - kazao je Klasen.

On je dodao da mu je drago što je došao da igra za podgorički tim.

- Sviđaju mi se saigrači, organizacija je na dobrom nivou, grad je lijep, iako nijesam bio u prilici da vidim puno, ali ono što sam vidio je zaista lijepo i drago mi je da sam ovdje - istakao je Klasen.

buducnost4

Visoki prvotimac „plavih“ u prethodnom meču je pokazao da se odlično snalazi i na poziciji prvog centra ekipe.

- Imamo dobrih igrača. Bilo je problema sa povredama, neki su zbog toga propustili treninge, ali kad su svi zdravi ne bi trebalo da bude problema. Svi mečevi su važni, a ne samo predstojeći sa Igokeom. Moramo da razradimo plan igre i strategiju sa trenerima, kako u napadu, tako i u odbrani, i da se nadamo novoj pobjedi - ocijenio je Klasen i dodao:

- Igram na poziciji na kojoj sam potreban. U posljednjem meču se desilo da sam igrao više na poziciji „petice“ i odigrao sam dobro - zaključio je Klasen.

Ana Popović

Portal Analitika