Turizam

Radulović – Uehara: Nastavak investicija i saradnje u turizmu

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Margaret Ujeharom. Oni su razgovarali o napretku koji Crna Gora ostvaruje u oblasti turizma, ključne u razvoju bilateralnih odnosa u narednom periodu.
Radulović – Uehara: Nastavak investicija i saradnje u turizmu
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva je saopšteno da je Radulović podsjetio kako je Crnu Goru u prvih deset mjeseci 2016. godine posjetilo 14,6% više američkih turista u odnosu na isti period 2015. godine, te naglasio da će se biti intenzivirana promocija turističkog proizvoda Crne Gore na američkom tržištu.

- Na sastanku su razmijenjene i informacije o napretku koji je ostvaren u razvoju hotelske industrije u Crnoj Gori i realizaciji započetih investicija iz SAD-a. Zaključeno je da je u prethodnom periodu obezbijeđena adekvatna osnova za dalje intenziviranje saradnje u oblasti investicija. S tim u vezi, ministar i ambasadorka su razmotrili mogućnosti za stvaranje uslova za nove investicione projekte i najavili nastavak saradnje Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ambasade SAD u oblasti turizma i investicija. Takođe, sagovornici su izrazili zadovoljstvo povodom uspješnog toka evropske i evroatlantske integracije Crne Gore u dosadašnjem periodu, te naglasili značaj pune podrške SAD u narednom periodu – navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika