Region

"Suprug mi je umirao na rukama, a ubica je sjedio za stolom i pio rakiju"

Ljubiša Zarić (71) preminuo je u svojoj kafani "Kutak" u Obrenovcu, nakon što ga je pijani gost Veran Popović (60) udario. Zarić, inače srčani bolesnik je od udarca pao na pod, glavom udario u beton i preminuo. Popoviću je određen pritvor od 30 dana.
"Suprug mi je umirao na rukama, a ubica je sjedio za stolom i pio rakiju"
Portal AnalitikaIzvor

Svađa između Zarića, vlasnika kafane i Popovića izbila je jer pijani gost nije želio da napusti lokal, pa je Zariću opsovao mrtvu majku. Zarićeva supruga, Dragana za "Blic" tvrdi da je Popović ostao u kafani nakon što je njen suprug pao, ali je pobjegao prije dolaska policije.

- Bio je tu kad je došla Hitna pomoć. Sjedio je za stolom dok su ljekari pokušavali da reanimiraju mog supruga. Bio je mrtav hladan, nije pokazao ni trunku osjećanja. Prijatelj, sa kojim je došao u kafanu se sve vrijeme cinično smejao. Kao da se ništa nije desilo, a moj suprug je umirao na mojim rukama - priča Dragana.

Ona kaže da je kobnog dana, 5. januara oko 15.30 sati sa suprugom Ljubišom sjedela u kafani.

- Ručali smo kada su ušla ta dvojica. Vidjelo se odmah da su već pijani. Sjeli su za sto i počeli da maltretiraju konobaricu, pet puta su pitali koje rakije imamo. Naručili su kuvanu rakiju, a zatim su tražili lovački gulaš. Konobarica je rekla da to jelo nemamo, i tako je i krenula svađa. Popović je počeo da grdi zašto nemamo gulaš, vikao je. Bio je veoma neprijatan. Tada mu je moj Ljubiša i prišao. Rekao mu je da se smiri, i onda ga je Popović opsovao. Moj suprug je pocrvenio u licu, pitao ga je:"Kome pusuješ majku?", i Popović je tada nasrnuo na njega. Gurnuo ga je i on je pao na pod. Glavom je udario u beton. Krenula je krv. Ljubiša više nije otvorio oči, ali je disao još pet minuta... - priča Dragana.

Ona kaže da je Hitna pomoć stigla za desetak minuta, ali da Ljubiši više nije bilo spasa.

- Držala sam Ljubišu dok sam čekala ljekare. Okrenula sam se ka Popoviću i njegovom prijatelju. Nijedan nije ustao da pomogne. Popović je bio mrtav hladan. Pio je, a njegov prijatelj se sve vreme smijao. Rekla sam Popoviću:"Ubi mi muža", ali on nije reagovao. Kada je shvatio da dolazi policija, ustao je i izašao iz kafane. Pobjegao je. Tek kasnije to veče ga je policija pronašla. On je tu iz nekog sela u okolini Obrenovca. Nije bio redovan gost u kafani. Bio je još jednom kod nas, prije godinu dana i tada je pravio probleme, ali kad je moj suprug zatražio da izađe, on je otišao bez problema - priča Dragana.

Tijelo nastradalog Ljubiše je poslije smrti prebačeno na VMA na obdukciju. Za danas u 14. sati je zakazana sahrana na Starom obrenovačkom groblju.

- Obdukcija je završena. Još nismo dobili rezultate, ali doktori kažu da je najvjerovatnije umro zbog srca, zbog prevelikog stresa. Moj suprug je imao dva bajpasa i tri stenta. Ovo je za njega bilo preveliko uzbuđenje - kaže Dragana.

Osumnjičenom Popoviću određeno je zadržavanje od 30 dana, a u zavisnosti od rezultata obdukcije, tužilaštvo će odlučiti za koje krivično djelo će ga osumnjičiti.

 

Blic.rs

 

Portal Analitika