Abiznis

Podrška SAD-a mjerama racionalizacije

Sjedinjene Američke Države (SAD) podržavaju namjere crnogorske Vlade da, kroz sprovođenje politike racionalne potrošnje, sačuva razvojnu komponentu budžeta i podstakne dinamičniji ekonomski rast i razvoj, saopštila je ambasadorka te države u Podgorici, Margaret Uehara. Ministar finansija, Darko Radunović, sa saradnicima, sastao se danas sa Ueharom.
Podrška SAD-a mjerama racionalizacije
Portal AnalitikaIzvor

"Sastanak je bio prilika da se potvrde prijateljski odnosi dvije zemlje ali i razgovara na temu aktuelnih ekonomskih dešavanja u Crnoj Gori kao i buduće saradnje u poljima od zajedničkog interesa“, kaže se u saopštenju Ministarstva finansija.

Kako se navodi, u tom kontekstu, Radunović je upoznao Ueharu sa setom fiskalnih zakona koje je Vlada, na inicijativu Ministarstva finansija, usvojila u kratkom mandatu, ali i prezentovao mjere za sanaciju deficita budžeta i nivoa javnog duga, kao i dugoročne smjenice makroekonomske politike, čiji će prvi rezultat biti dostizanje budžetske ravnoteže u ovoj godini.

"Razumijevajući ekonomski izazovnu situaciju u kojoj se naša zemlja nalazi, Uehara je prenijela podršku SAD-a namjerama Vlade naše zemlje da, kroz sprovođenje politike racionalne potrošnje, sačuva razvojnu komponentu budžeta i podstakne dinamičniji ekonomski rast i razvoj“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se, kak se dodaje, osvrnuli i na napredak koji Crna Gora ostvaruje u procesu ratifikacije ugovora za priključivanje NATO savezu, ali i dogovorili da kroz buduće konsultacije definišu nove oblike saradnje.

Izvor: Mina business

Portal Analitika