Društvo

Od petka promjena vremena

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno, prijepodne u južnim i centralnim predjelima sa dužim sunčanim periodima, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
Od petka promjena vremena
Portal AnalitikaIzvor

Vjetar umjeren do pojačan, od sredine dana, osim na krajnjem jugoistoku, znatno će oslabiti. Dnevna temperatura vazduha od -14 do četiri stepena.

Srijeda: 

vp-srijeda-11

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Prijepodne ili sredinom dana na primorju su ponegdje moguće slabe padavine. Vjetar slab do umjeren na krajnjem jugoistoku i pojačan, sjeveroistočni i istočni. Jutarnja temperatura vazduha od -21 do -4, najviša dnevna od -10 do 5 stepeni.
 
Podgorica: Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha oko -4, najviša dnevna do 3 stepena.

Četvrtak: 

cetvrtak-12-januar

Prijepodne pretežno sunčano, poslijepodne postepeno povećanje oblačnosti, a tokom noći mjestimično padavine, prvo u jugozapadnim i zapdanim predjelima. Vjetar slab do umjeren, na primorju i u sjevernim predjelima pojačan, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -20 do -4, najviša dnevna od -5 do 8 stepeni.
 
Podgorica: Pretežno sunčano, poslijepodne postepeno povećanje oblačnosti a kasno tokom noći moguć snijeg i susnježica. Jutarnja temperatura vazduha oko -6, najviša dnevna do 5 stepeni. 

Prema prognozama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju od petka se očekuje blag porast temperature, propraćen padavinama. Za petak se na teritoriji Podgorice očekuje kiša i grmljavina uz minimalnu temperaturu od 2 a maksimalnu do 7 stepeni, dok se za subotu, takođe uz kišu, očekuje temperatura od 4 do 9 stepeni. Za sjever Crne Gore prognozira se minimalna temperatura od -8 do maksimalnih 5 stepeni, dok će se u južnim krajevima kretati od 0 do 11 stepeni.

Portal Analitika