Fudbal

Jovetić otputovao za Andaluziju i potvrdio: U Sevilji do kraja sezone

Poslije višednevnih pregovora, crnogorski napadač Stevan Jovetić se seli u Sevilju. To je potvrdio i sam igrač koji je danas na društvenoj mreži Instagram objavio fotografiju iz aviona u društvu menadžera Nikole Damjanca prije nego što je otputovao za Sevilju.
Jovetić otputovao za Andaluziju i potvrdio: U Sevilji do kraja sezone
Portal AnalitikaIzvor

Jovetić se seli u Andaluziju na pozajmicu do kraja sezone. Prethodno je odbio bogate ponude iz Kine, Fenerbahče, Midlzbroa, Šalkea... Pozajmica neće ništa koštati španski klub, ali je Sevilja pristala da isplaćuje preostali dio Jovetićeve plate iz Intera. To znači da će do kraja sezone isplatiti Jovetiću 1.700.000 eura što je njegova zarada na polugodišnjem nivou.

Takođe, dogovoreno je da Sevilja može da oktupi Stevana po cijeni od 14.000.000 eura. Klub iz Andaluzije će morati da se izjasni do 30. juna. Inter je insistirao na obaveznom otkupu ugovora, ali se Sevilja izborila da izbjegne tu klauzulu i ona će birati da li će otkupiti našeg reprezentativca ili neće.

Ako Sevilja otkupi Jovetića, Inter će čak i zaraditi oko 4.000.000 eura na njegovoj prodaji s obzirom da ga je Mančester Sitiju platio 10.000.000 evropskih novčanica. 

Portal Analitika