AMSCG: Oprezno zbog poledice

U višim planinskim predjelima Crne Gore i preko prevoja jutros se, zbog ugaženog snijega i poledice, saobraća usporeno, saopšteno je iz Auto moto saveza.
AMSCG: Oprezno zbog poledice
Portal AnalitikaIzvor

Oni navode da saobraćaj otežava povremeno i vjetar, koji stvara snježne nanose i u nižim predjelima, kao i da zbog niskih temperatura ima poledice.

Dodaju da je neophodna maksimalno oprezna vožnja, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Svi prilazni putevi prema turističkim centrima su prohodni.

Na regionalnom putu Rožaje - Kula - Peć uspostavljen je saobraćaj samo za putnička vozila.

Zbog snijega nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima na dionicama Vilusi – Vracenovići, Nikšić - Plužine - Šćepan Polje, Nikšić - Šavnik, Podgorica - Cetinje - Budva, Vilusi - Grahovo - Lipci i Virpazar - Petrovac, preko Paštrovačke gore.

Na magistralnom putu M2-3 Cetinje - Budva, dionica Brajići - Lapčići i Ugnji - treća traka Obzovica, saobraća se jednom trakom naizmjenično zbog radova na putu, uz semaforsku signalizaciju.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje - Njeguši, zbog minerskih radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.3, dionica Podgorica - Cetinje, lokalitet tunel Mekavac, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

(Mina)

Portal Analitika