Politika

Damjanović ne popušta, Kotor ključ za formiranje poslaničkog kluba SNP-a

Poslanik Aleksandar Damjanović ponovo je uslovio formiranje poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije dogovorom opozicije o formiranju lokalne vlasti u Kotoru, saznaje Pobjeda. Tvrdim stavom Damjanovića, SNP će nakon četiri mjeseca od izbora i dalje ostati bez poslaničkog kluba, neće imati sopstvene kancelarije za rad niti sredstva za finansiranje koja se dobijaju iz budžeta Skupštine.
Damjanović ne popušta, Kotor ključ za formiranje poslaničkog kluba SNP-a
Portal AnalitikaIzvor

Tu informaciju je potvrdio Damjanović u kratkoj izjavi za Pobjedu navodeći da nije popustio kada su u pitanju njegovi zahtjevi.

 - Naravno da nema popuštanja kada su principi u pitanju. Prethodno treba riješiti pitanje Kotora, dogovoriti se sa opozicijom - rekao je Damjanović za Pobjedu.

Potpredsjednica SNP-a Danijela Pavićević ranije je kazala da će poslanički klub biti formiran odmah nakon novogodišnjih praznika.

Stav

Damjanović je, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, sa izričitim uslovom posredno upoznao i rukovodstvo stranke, imajući u vidu da nije prisustvovao sjednici IO GO na kojoj je centrala stranke stala uz odluke kotorskog SNP-a.

 - Na vrhu stranke je da vidi šta želi i kako će se odnijeti prema čvrstom stavu Damjanovića - rekao je izvor Pobjede iz SNP-a.

Damjanović je prije Nove godine pregovarao sa liderom Demokratske narodne partije Milanom Kneževićem o prelasku u poslanički klub Demokratskog fronta, kao i o mogućem ujedinjenju SNP-a i DNP-a. Međutim, još se čekaju rezultati tih pregovora.

Razgovori opozicije o formiranju lokalne vlasti u Kotoru zapali su u ćorskokak nakon što je lokalni ogranak SNP-a, uz podršku predsjednika partije Srđana Milića, zatražio podršku za manjinsku vlast SNP-a, što je odbijeno od ostatka opozicije.

Sredstva

Damjanović je takav stav kotorskog SNP-a nazvao ucjenjivačkim i založio se za formiranje vlasti na osnovu izbornih rezultata. Njegova izjava je dočekana na nož od strane IO GO SNP-a, koji je takav stav ocijenio kao ,,istup neodgovornog pojedinca“.

Neformiranjem poslaničkog kluba, osim prostorija za rad, SNP je ostala i bez desetak hiljada eura mjesečnih prihoda iz budžeta. Zbog teške finansijske situacije gotovo svi zaposleni u SNP-u primaju minimalne lične dohotke u iznosu od 193 eura.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika