Društvo

Bar tuguje: Sahranjen Novak Tajić

Apsolvent građevinskog fakulteta Novak Tajić (24) preminuo poslije jednomjesečne kome od posljedica napada u beogradskom kafiću. Uzorni mladić sahranjen u svom rodnom Baru, u prisustvu rodbine i prijatelja, prenose Večernje Novosti.
Bar tuguje: Sahranjen Novak Tajić
Portal AnalitikaIzvor

Novak Tajić (24), apsolvent Građevinskog fakulteta u Beogradu, koji je pretučen u zoru 4. decembra prošle godine ispred kafane "Limun žut" na Zvezdari, poslije proslave diplomiranja kolege, preminuo je 3. januara u Beogradu, a sahranjen je na drugi dan Božića u rodnom Baru.

Kafanska tuča koja je bila kobna za Novaka počela je svađom dvije grupe mladića koji su sjedili za različitim stolovima u kafani, a završena je krvavo ispred lokala.

Mladić iz Mojkovca flašom je udario Tajića u potiljak i ovaj je zbog toga završio u komi iz koje se, nažalost, nije probudio. Napadač je uhapšen i očekuje se da će se beogradsko Tužilaštvo ovih dana oglasiti podizanjem optužnice protiv njega.

- Novak je bio ponos i radost svojih roditelja, mnogobrojne porodice i rodbine. Mladić miran, pametan, uzor. Tragična žrtva nepravedne sudbine. Danas, na Dan sabora Presvete Bogorodice, ispraćamo ga na put bez povratka. Najdraži u dane praznovanja Hristovog rođenja budu pozvani u rajske dvore i krilo Presvete Bogorodice. Novak je izabran, roditeljski zagrljaj je ostao prazan - riječi su kojom se rodbina oprostila od Novaka.

Svoj prekratki život Novak Tajić proveo je u voljenom Baru, a studentske dane u Beogradu.

Večernje Novosti; Jedro.me

Portal Analitika