Crna hronika

Ministarstvo pravde: S.D. robijao zbog ubistva

S.D. koji je ranjen u današnjoj pucnjavi na Zlatici, nalazio se u KPD Podgorica na izvršenju jedinstvene kazne zatvora u trajanju od 12 godina i 2 mjeseca, zbog izvršenih krivičnih djela - teško ubistvo putem pomaganja, falsifikovanje isprava i teška tjelesna povreda. Navedena krivična djela izvršena su u inostranstvu, tačnije u Saveznoj Republici Njemačkoj, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva pravde.
Ministarstvo pravde: S.D. robijao zbog ubistva
Portal AnalitikaIzvor

- Ovaj zatvorenik se nalazio na izdržavanju zatvorske kazne od 20. 11. 2006. godine, a istek kazne je trebao da se desi 20.12. 2018.godine.

S.D. je 2013. godine premješten u poluotvoreno odjeljenje KPD Podgorica, gdje je bio i radno angažovan. Po dobijanju pozitivne bezbjednosne procjene, njemu je omogućeno da nekoliko puta koristi pogodnosti (vikend i druga odsustva), a u skladu sa zakonskim propisima.

Zatvorenik S.D. nalazio se na korišćenju pogodnosti - godišnjeg odmora od 5.01.2017. godine, a ista pogodnost trebala je da traje do 20.01.2017.godine - kaže se na kraju saopštenja Ministarstva pravde.

Portal Analitika